Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2016 23:35 - Властта на тайните общества през XX век — или защо човек не управлява света (КНИГА) 4
Автор: rozzata Категория: Други   
Прочетен: 781 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Сионските мъдреци

Още една тайна организация със силно влияние, която желае да контролира Англия. Богатите еврейски равини, които са религиозните и политическите водачи на раздробения еврейски народ, обединяват силата си в групировка, станала известна като СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ. (Ционистите се смятат за „месианския“ елит на юдейството и очакват, че всички евреи по света ще се солидаризират с техните цели. Манфред Адлер: „Синовете на мрака“)

От 1640 до 1689 г. в Холандия СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ планират „английската революция“ (събарянето на Стюардите от Британския трон) и отпускат пари на различни отцепнически партии. Те използват влиянието си, за да издигнат ВИЛХЕЛМ МЪЛЧАЛИВИЯ, немски княз от княжество Насау — Орания, за главнокомандващ холандската армия и по — късно да го направят ПРИНЦ НА ОРАНИЯ.

„Сионските мъдреци“ организират една среща между Вилхелм, Мери — най-голямата дъщеря на ДЮКА НА ЙОРК и сестра на крал Карл II — и неговия брат и наследник Якоб II.

През 1677 г. те сключват брак и имат син, Вилхелм III, който по — късно се жени за Мария II, дъщеря на Якоб II. Така холандското и британското кралство се сродяват. С помощта на WHIGS — една от партиите на най-влиятелните англичани и шотландци, през 1688 г. Сионците изместват Стюардите от престола и през 1689 г. КРАЛ НА АНГЛИЯ става ВИЛХЕЛМ III Орански. През същата година Вилхелм III, който вероятно е масон, създава антикатолическия ОРДЕН НА ОРАНИЯ с цел да затвърди протестанството в Англия. Днес орденът продължава да действа в Ирландия, която активно подкрепя религиозната война, и има 100 000 души членове.

Крал Вилхелм III скоро забърква Англия в скъпоструващи войни срещу католическа Франция и задлъжнява дълбоко. Идва моментът Вилхелм да се реваншира на СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ, издигнали го на поста, и с помощта на агента им УИЛЯМ ПЕТЕРСЪН успява да убеди британската хазна да заеме 1,25 млн. британски фунта от еврейските банкери.

Тъй като държавният дълг вече е твърде висок, правителството няма друг избор освен да приеме условията. Те били следните:

  1. Имената на заемодателите да останат в тайна и те имат задачата да създадат Централна банка на Англия („Английската банка“).
  2. На директорите на споменатата банка се разрешава да фиксират златен еквивалент на банкнотите.
  3. Позволено им е да заемат десет книжни лири за всеки депозиран пфунд злато и
  4. им е разрешено да консолидират държавния дълг и да подсигурят сумата чрез директно облагане на народа.

Така възниква първата частна ЦЕНТРАЛНА БАНКА АНГЛИЙСКАТА БАНКА.

Този тип банков бизнес давал възможност за 50%-ова печалба при инвестиция на банката от 5%. За това плащал английският народ. Хората, отпуснали заема, никога не са се интересували от неговото изплащане, защото чрез дълга те получили възможност да участват в политическите дела. Националният дълг на Англия скача от 1 250 000 лири през 1694 г. на 16 000 000 лири през 1698 г.

След Вилхелм III на британския престол се възкачват ХАНОВЕРИТЕ, които управляват до днес, защото УИНЗДОР по пряка линия произхождат от тях. (До 1901 г. всички монарси са на Хановерите, когато Едуард VII се жени за датската принцеса Александра и променя името си от ХАНОВЕР на САКСКОБУРГОТСКИ — германската фамилия на баща му. На 17 юли 1917 г. тя е променена на УИНЗДОР, както е и до днес.) Ясно е, че мнозинството от англичаните изобщо не са били доволни от немското господство в Англия. Създават се редица организации, които искат да върнат СТЮАРДИТЕ на трона. Заради опасността да загубят позициите си Хановерите не допускали наличието на постоянна армия в Англия и наемали нужните войски от собственото си княжество и германските си приятели. На тях, естествено, се плащало от британската държавна хазна, което отново било добре дошло за еврейските банкери. Повечето наемници са осигурявани от ПРИНЦ ВИЛХЕЛМ IX ФОН ХЕСЕН — НА — ХАУ, който е приятел с Хановерите.

         Масонството дава свобода

През 1567 г. английските МАСОНИ се разделят на две големи ложи — ЙОРКЧАНИ и ЛОНДОНЧАНИ. Най-важният период за масонството обаче е началото на 17 век, когато то променя характера си от занаятчийско сдружение в тайно, мистично и окултно движение. Ложите се отварят за „не — зидари“ и през 1700 г. 70% от членската маса е с друга професия.

На 24 юни 1717 г. четирима представители на четири големи британски ложи се срещат в Лондон и учредяват Английската велика ложа, която наричат МАЙЧИНА ЛОЖА. Новата система за посвещаване в степени има три нива — ученик, калфа и майстор — т.нар. СИНИ степени (в Германия — степени на Йоан). Решението на Великата ложа е Хановерите да останат на английския трон и през 1737 г. тя посвещава Фридрих, принца на Уелс, в първите две степени. По — късно от кралската династия на Хановерите има дори няколко Велики майстори (Аугуст Фридрих, крал Джордж IV, крал Едуард VII и крал Джордж VI). Те обаче имат врагове. След свалянето на Якоб II през 1688 г. поддръжниците на СТЮАРДИТЕ създават общности, между които са и борбените ЯКОБИНИ, за да върнат Стюардите на престола.

За да защитят сина на ЯКОБ III, е създадено ново масонско разклонение — ЛОЖАТА НА ШОТЛАНДСКИТЕ ТАМПЛИЕРИ (основана през 1725 г. от Майкъл Рамзи), която е приемник на някогашните Тамплиери. Тя има още по — високи степени от Майчината ложа в Лондон, което е опит да привлече техни членове.

През 1736 г. е създадена ШОТЛАНДСКАТА ВЕЛИКА ЛОЖА, която ограничава до минимум занаятчийството и на преден план поставя мистицизма. В шотландските ложи масоните — тамплиери са нещо толкова обичайно, че по — късно се въвежда и посвещение в Тамплиерската степен.

Както виждате, има две масонски системи, враждуващи помежду си — Хановерите от МАЙЧИНАТА ЛОЖА и Стюардите на ШОТЛАНДСКИТЕ ТАМПЛИЕРИ. Кой би могъл да е непознатият Трети, който би имал интерес от тяхната борба?

Може би са ИЛЮМИНАТИТЕ?

         Фамилия Ротшилд

Съществуват много загадки около тайния център на международното банково дело — РОТШИЛД.

През 1750 г. МАЙЕР АМШЕЛ БАУЕР наследява банката на баща си във Франкфурт и променя името си на РОТШИЛД (по червената табелка, висяща над входната врата, знак на успелите евреи — революционери в Източна Европа). Майер се жени и има пет сина и пет дъщери. Имената на синовете му са: Натан, Амшел, Саломон, Калман (Карл) и Яков (Джеймс). Възходът му се ускорява, когато получава благословията на ПРИНЦ ВИЛХЕЛМ IX ФОН ХАСЕН-ХА-НАУ, който го взема със себе си на масонски срещи в Германия. Принц Вилхелм, който е приятел на ХАНОВЕРИТЕ, има забележителен паричен приход от отдаване на войски на английския (хановерски) крал. Това са същите военни части, които по — късно се сражават с армията на Джордж Вашингтон при Валей Фордж — Ротшилд става личен банкер на Вилхелм.

Поради политическите размирици принц Вилхелм бяга от Дания и поверява заплатите на войската, 600 000 лири, на съхранение в банка Ротшилд. НАТАН РОТШИЛД (най-големият син на Майер Амшел) от своя страна, взема тези пари, за да открие банка в Лондон. Златото за обезпечаване на банката е на East India Company. По онова време Натан реализира четирикратни печалби от парични заеми (в банкноти) на ДЮКА от УЕЛИНГТЪН, който финансира с тях военни операции. Натан печели и от нелегалната продажба на златото, което трябвало да служи за банков резерв.

Това е началото на гигантското богатство на фамилия Ротшилд. От този момент започва тяхното международно банково дело, в което всеки син открива банка в различна държава — Амшел в Берлин, Саломон във Виена, Якоб в Париж и Колман в Неапол.

Саломон Ротшилд е масон.

МАЙЕР АМШЕЛ РОТШИЛД пише завещанието си, в което изяснява как би трябвало да се борави със семейното богатство в бъдеще. Желанието му е то да се управлява от мъжете и най-възрастният да има решаващ глас при неразбирателства или важни решения. Всички сметки и влогове трябвало да се държат в абсолютна тайна и то най-вече от правителството.

През 1773 г. в къщата на Ротшилдови, намираща се на еврейската улица във Франкфурт, МАЙЕР АМШЕЛ РОТШИЛД трябва да е провел тайна среща с 12 влиятелни и богати еврейски заемодатели (Сионските мъдреци), за да се разработи план за евентуален контрол на цялото световно богатство.

Според твърдението на Хърбърт Дж. Дорси, е обсъждано и това, че АНГЛИЙСКАТА БАНКА вече управлявала голяма част от английското богатство, но се налагал нейният абсолютен контрол, за да може да се завладее цялото световно богатство. В общи черти това е спазено.

Според данните на Дорси и Уилям Тай Кар в книгата им „Пионки в играта“ (Pawns in the Game) това е планът, който в края на краищата става известен като ПРОТОКОЛИТЕ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ. Протоколите вероятно са се появили столетия по — рано, но РОТШИЛД трябва да ги е преработил и така да са постигнали истинското си предназначение. Протоколите са държани в тайна до 1901 г. когато попадат в ръцете на руския професор Сергей Нилус. Той ги публикувал под името „Еврейската заплаха“ Виктор Марсден ги превежда на английски през 1921 г. Под заглавието Protocols of the learned elders of zion.

Има 24 такива протокола, от които аз ще цитирам само 12 и то в изключително съкратен вариант. Заради превода от английски език те вероятно се различават от оригиналния текст, но въпреки това са верни по съдържание. Пълните протоколи очертават ситуацията в съвременния свят.

         Протоколите на Сионските мъдреци

         Контролиране на парите:

1) … „Контролът на нациите ще стане сигурен, когато гоите (не — евреите) станат зависими от създадените огромни частни монополи — като хранилища на мощни богатства…

… Така в деня след политическата катастрофа те ще загинат заедно с държавните кредити…

… икономически кризи за увреждане на противниковите държави чрез изтегляне на парите от обръщение. Чрез натрупването на големи частни капитали, които по този начин ще бъдат отнети на държавата, тя ще бъде принудена да вземе същите тези капитали като заем. Заемите обременяват страните с лихви и ги превръщат в безволеви роби. Вместо да се събират данъци от народа, те ще дойдат при нас и ще просят от банкерите ни. Чуждите данъци са пиявици и няма начин те да бъдат отделени от държавното тяло, докато или не паднат от само себе си, или държавата сама не ги откъсне. Но гойските държави не ги откъсват, а обратно — прилепят все нови и неизбежно ще загинат.

Чрез държавните дългове страните ще станат подкупни и така ще попаднат още повече под наш контрол…“

Бележка към настоящата ситуация:

         Държавният дълг на съюзите, областите и общините в Германия през 1992 г. възлиза на около 1 300 000 000 000 DM.

         Контролиране на печата:

2) „… Ще постъпим с печата по следния начин: той ще служи за възбуждане и разпалване на народните страсти…, а обществото няма да има ни най-малка представа в чия услуга е той… Между написаното ще има статии, които нападат и самите нас, но те ще са наше дело и в крайна сметка ще критикуват неща, които ние не сме запланували…

… Нито едно съобщение няма да проникне в обществото без наш контрол. Днес това е факт, доколкото световните новини се разпространяват от няколко основни новинарски агенции. Ние изцяло ще ги контролираме и те ще допускат до обществото само това, което одобрим ние…

… Нашите вестници ще бъдат всякакви — аристократични, социалистически, републикански, даже и анархистки — разбира се, както е в конституцията…

… Глупаците, които вярват, че повтарят написаното в някой вестник от собствения си лагер, в действителност ще повтарят нашето мнение или нечие друго, което е желателно за нас…“

Бележка към настоящата ситуация:

         Както се вижда от анализа на „Трилитералната (Тройната) комисия“ в края на книгата, почти всички новинарски агенции вече се контролират от връзката „Трилитерална комисия — CFR“ (тези организации ще бъдат обяснени по-късно).

         Разпространение на властта:

3) „…Ние ще бъдем приятели на всички в обществото. Ще подкрепяме всички — анархисти, комунисти, фашисти и специално работническата класа. Те ще ни се доверят и ще станат удобен инструмент за нас…“

         Контрол на вярата:

4) „…Ще отнемем истинската вяра на хората. Ще променим или отстраним основните стълбове на духовните закони… Липсата на тези закони ще отслаби хорската вяра, защото религиите повече няма да могат да обясняват взаимовръзките… Ще запълним тези празноти с материалистическо мислене и математически пресмятания…“

         Объркването като средство:

5) „…За да поемем в ръце общественото мнение, трябва да го доведем до стадия на объркване…

… Впрочем, ще използваме печата за това да предлагаме на хората толкова много и различни мнения, че да загубят ясна представа в лабиринта от информацията Така ще решат, че е най-добре човек да не се интересува (от политика).“

         Желанието за лукс:

6) „…За да засилим рушенето на индустрията на гоите, ние ще форсираме в тях желанието за лукс. Обикновеният човек няма да може да се радва на лукса, защото ще вдигаме постоянно цените, за да се налага работникът да работи толкова много, че да получи желаното… И докато той проумее системата, вече ще се е превърнал в неин затворник.“

         Политиката като средство:

7) „…Внушенията ни за либерализъм в държавите ще променят изцяло техния облик…

… Една конституция не е нищо друго освен висша школа по разединения, недоразумения, раздори и партийни прищевки, накратко: училище за всичко онова, което служи за обезличаване на държавното дело…

… В «епохата на републиките» ние ще заменим владетеля с карикатура на управлението — президент от народа, от средите на нашите марионетки, нашите роби…

Ще превърнем свободните избори в средство, което ще ни улесни да се изкачим на световния трон, а ограничените хора ще бъдат залъгвани, че влияят на държавното устройство чрез конференции и сдружения…

Същевременно ще разрушим смисъла на семейството и неговата възпитателна роля и ще ликвидираме шанса на самостоятелната личност…

… Достатъчно е за известно време да се предостави на един народ възможността за самоуправление (демокрация) и той ще се превърне в безредна тълпа…

Силата на тълпата винаги е сляпа, безсмислена и неразумна, винаги насилена от нечие влияние. Слепият обаче не може да води слепците, без да ги тласне в пропастта. Само този, който от рождение е възпитаван от независим владетел, има понятие за политическото А, Б, В.

Нашият успех ще бъде улеснен от това, че в отношенията си с хората, от които се нуждаем, винаги ще влияем върху най-чувствителната страна на човешката природа: алчността за пари, страстите и ненаситността към човешки и материални блага…“

         Контрол на храната:

8) „… Нашата сила е и в продължаващата оскъдица на храна. Капиталното право създава глад, който завладява работниците по-сигурно, отколкото това би могла да направи аристокрацията с царската власт… С недоимъка, завистта и омразата, които ще възникнат, ние ще управляваме масите… Като притежател на земя индивидът би могъл да е дори по-опасен, защото се самоосигурява. Затова на всяка цена трябва да отнемем земята му. Това ще се постигне най-добре, когато се увеличат трудностите за владеене на собствеността, … когато земите се обременят с дългове.“

         Функция на войната:

9) „… За да подтикнем към злоупотреба жадните за власт хора, ние с всички сили ще ги изправим едни срещу други. В цяла Европа и чрез връзките на Европа с други части на света трябва да създадем раздори, вълнения и вражди… Трябва да сме готови да посрещнем всяка съпротива чрез войни в съседна страна… Ако някои все пак се осмелят да се обединят срещу нас, тогава ние трябва да им противодействаме чрез световна война…“

         Контрол чрез образование:

10) … Гоите няма да бъдат въведени в практическата употреба на необремененото историческо мислене, а напротив — в теоретически преценки без всякаква критическа връзка с бъдещите събития…

… Нека основното в тази игра бъдат, както внушихме, изискванията на науката…

„… От гледна точка на този факт посредством печата ние предизвикахме перманентно сляпо доверие в научните теории. Интелектуалците на гоите ще се хвалят със знанията си.

Когато народът все повече бъде отучен да мисли самостоятелно и да има свое мнение, тогава най-сетне ще се твори с тона, с които ние искаме…“

Коментар:

Цитат от Уилям Купър: „Те ви казват само това, което мислят, че трябва да знаете!“

         Контрол на масонските ложи:

11) „Във всички краища на света ние ще създадем и ще множим масонските ложи и така ще съблазним индивидуалистите, които биха могли да се издигнат над обществото или вече са го направили…

… Ще управляваме всички ложи от нашия център, за който само ние знаем и който е непознат на останалите.

… Кой или какво може да надмогне една невидима власт? Нашата сила е точно такава… Не — еврейското масонство ни служи слепешката за параван и робува на нашите цели. Планът за действие на властта ни остава тайна за населението, дори за останалите от собственото ни братство.“

         Смъртта:

12) „… Смъртта е неизбежният край на всички хора, затова е по-добре да тласнем към нея всички онези, които препречват пътя ни.“

След разработването на този план за световно господство („Новият световен ред“ = Novus Ordo Seclorum), банковата къща РОТШИЛД трябва да е възложила на баварския евреин АДАМ ВАЙСХАУПТ да създаде ТАЙНИЯ ОРДЕН НА БАВАРСКИТЕ ИЛЮМИНАТИ.

         Бележка на автора:

         За „Протоколите на Сионските мъдреци“ вече е писано много — както позитивно, така и негативно. В Германия обаче, където уж цари свобода на мнението и печата, тиражирането и продажбата на Протоколите са забранени. Това може би ни връща към факта, че Адолф Хитлер ги е използвал за подкрепа на своите „антиеврейски убеждения“ които ще разгледаме по-отблизо малко по-нататък. Като автор на тази книга мен не ме интересува толкова дали точно Ротшилд или циониапите са тези, които понастоящем прилагат Протоколите — а най-вече това, стави въпрос за принцип на действие. Пред себе си имаме готов план, който показва как трябва да се действа, за да се пороби светът. И независимо кой би могъл да стои зад него, той СЕ ПРИЛАГА В МОМЕНТА. Както ще покажа още по-ясно в края на книгата, не е важно КОЙ прилага Протоколите, а какъв е принципът, заложен в тях, и че ИЗПОЛЗВАНИТЕ хора позволяват това да се случи!

         Допълнително средство за постигане на целта с разделянето на света на две — робско общество на Изток и господарска раса на Запад. Това ще се постигне по начина, описан от Рудомр Щайнер в книгата му Die soziale Grundfordermig unserer Zeit, а именно, че между вярата на Изтока и науката на Запада не се постига синтез. В следствие на това учените атеисти не притежават нищо от източната мъдрост, а вярващите от Изтока са откъснати от западната наука.

http://bultimes.com/vlastta-na-tajnite-obshtestva-prez-xx-vek-ili-zashto-chovek-ne-upravlyava-sveta-kniga/




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rozzata
Категория: Други
Прочетен: 498905
Постинги: 249
Коментари: 319
Гласове: 2907
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930