Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2016 00:22 - Властта на тайните общества през XX век — или защо човек не управлява света (КНИГА) 6
Автор: rozzata Категория: Други   
Прочетен: 537 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В него се казва:

           Първата тайна как да се управлява и как да се контролира общественото мнение, е необходимостта да се поддържат раздори, съмнения и противоречия толкова дълго, че хората да престанат да се ориентират в безпорядъка и се убедят, че би било по-добре да нямат собствено мнение за държавно — правните дела. Народните страсти трябва да бъдат разпалвани, като се създаде бездуховна, мръсна и противна литература. По-нататък е работа на печата да докаже негодността на не — илюминираните във всички области на държавния и религиозния живот.

           Втората тайна е в това да се подбуждат до крайност всички слабости у хората, всички лоши навици, страсти и грешки, докато те престанат да се разбират помежду си. Преди всичко трябва да се пречупи силата на индивидуалността, защото няма нищо по-опасно от нея. Когато един човек е надарен с духовни творчески сили, е в състояние да постигне повече отколкото милиони други.

           Чрез завист, омраза, сблъсъци и войни, чрез лишения, глад и разпространение на епидемии (например СПИН — бел.авт.) народите трябва да бъдат изтощавани, така че да не виждат повече никакъв изход, когато изцяло попаднат под господството на Илюминатите.

           Ако една държава е изтощена от преврати или заради гражданска война е зависима от външни врагове, тя при всички случаи е обречена да загине и следователно е в наша власт. Народите трябва да бъдат приучени да смятат привидностите за чиста монета, да се задоволяват само с външни неща, да преследват единствено удоволствието, да се изтощават във вечно търсене на нещо ново и в крайна сметка да следват Илюминатите, което ще бъде постигнато, когато им се заплати добре за тяхното послушание и покорност.

           Чрез развращаване на обществото хората да загубят всякаква вяра в Бога.

           Чрез целенасочена употреба на думи, текстове и ловко държание масите да се управляват от волята на Илюминатите. Хората трябва да бъдат обработвани, за да се отучат от индивидуално мислене, а наличните духовни сили да се отклонят към шарлатанството на кухото ораторско изкуство. Свободните възгледи на партиите трябва да се раздуват от говорителите на Илюминатите толкова дълго, че хората да се уморят и отвратят от всякакъв тип оратори. На гражданите трябва да се внушава учението на Илюминатите за държавата, за да не могат да се опомнят.

           Масите са слепи, безразсъдни и неспособни за преценка, затова държавата няма нужда от диалог, а от справедлива, но неумолима строгост и абсолютна власт.

           Световното правителство ще бъде постигнато по заобиколни пътища, чрез целенасочено подкопаване на крайъгълните стълбове на всяка истинска свобода и право, на изборния ред, на печата, на свободата на личността и преди всичко на възпитанието и образованието на нациите — и то при строга секретност на начинанията. Чрез целенасочено подриване на устоите на държавата правителствата трябва да бъдат измъчвани, докато бъдат готови заради свободата да жертват цялата власт.

           В Европа трябва да се раздухват личностни и национални противоречия, расова и верска омраза, от което ще възникне ужасен раздор, така че никоя християнска държава няма да може да намери подкрепа, защото останалите ще се страхуват, че един съюз срещу Илюминатите не би бил изгоден. В другите краища на света трябва да се сеят борби, безредици и вражди, за да се научат държавите на страх и всяка съпротива да бъде пречупена.

           Всяка институция трябва да изпълнява важна задача в държавата, така че с увреждането на една от тях да се блокира цялата държавна машина.

           Президенти на държавите трябва да бъдат избирани от редиците на робски подчинените на Илюминатите протежета, в чието минало има тъмни петна, което ще ги превърне във верни изпълнители на волята ни. Така за Илюминатите ще е лесно да тълкуват законите по нов начин и да променят конституциите. С правото на президента да обявява военно положение цялата военна сила ще попадне в ръцете на Илюминатите Непосветените владетели трябва да се отклонят от фактическо държавно управление чрез представителни длъжности и етикеция. Чрез подкупността на висшите държавни служители и прием на чуждестранни заеми правителствата трябва да бъдат тласнати в икономическото робство на Илюминатите, за да се увеличи чувствително дългът. Чрез предизвикани икономически кризи, в които внезапно ще бъдат изтеглени от обръщение всички възможни валути, ще предизвикаме крах на паричното стопанство на „не — илюминираните“ Паричната власт трябва да стане всевластна в търговията и промишлеността, за да могат индустриалците да печелят с парите си политическа власт. Освен Илюминатите и зависимите от тях милионери, полиция и войска, всички останали трябва да са безимотни. С въвеждането на общото избирателно право трябва да се създаде единовластие на мнозинството.

           С привикването към мисълта за самоопределяне ще бъде унищожена тежестта на семейството и възпитателната му същност. С възпитаването чрез грешни закони и лъжливи учения младежта ще оглупее, ще е заблудена и покварена. Връзки със съществуващи и създаване на нови масонски ложи за постигане на желаната цел по пътя на разпръснатите организации: никой няма да ги познава, целите ще останат неясни, най-малко за говедата от не — илюминатите, които за прах в очите ще бъдат приканвани да участват в отворените масонски ложи.

           С всички тези средства народите трябва да бъдат принудени да предложат световно господство на Илюминатите. Новото световно правителство ще бъде пазител и благодетел за тези, които доброволно му се подчинят (ООН — бел., авторът). Ако някоя държава се противопостави, съседите й трябва да бъдат подстрекавани към война срещу нея. Ако те решат да се съюзяват, трябва да се разпали световна война. (CORALF — Maitreya, der komrnende Weltlehrer, Konny-Verlag, 1991, S. 115)

Както ясно се вижда, съдържанието на „Новия завет на сатаната“ е почти идентично с това на „Протоколите на Сионските мъдреци“ — с разликата, че евреите са заменени от Илюминатите. Тъй като вече знаем по чия поръчка Адам Вайсхаупт създава Баварските илюминати, можем да предположим чие дело е „Новият завет на сатаната“.

Конспираторите са запознати със силата и влиянието на масонските ложи. Съгласно плана те започват да се инфилтрират в тях, за да ги контролират (11. протокол). Ложите, които проникват впоследствие, са наричани ЛОЖИ НА ВЕЛИКИЯ ОРИЕНТ (Loges of the Grand Orient).

Поради разточителния си начин на живот един прочут френски оратор, МАРК ДЬО МИРАБО, затъва дълбоко в дългове и чрез Вайсхаупт осъществява контакт с еврейските заемодатели. От своя страна, Мойсей Менделсон запознава Мирабо със съпругата на евреина ХЕРЦ, който става неин любовник. Така чрез натиск и дългове, Мирабо попада под абсолютния контрол от Баварските илюминати. Следващата стъпка е въвеждането му в „илюминизма“ Възложено му е да убеди ДЮКА НА ОРЛЕАН, който вече е Велик майстор на масоните във Франция, да привлече СИНИТЕ ЛОЖИ към ЛОЖИТЕ НА ВЕЛИКИЯ ОРИЕНТ.

През 1773 г. Мирабо запознава дюка на Орлеан и Талеран с Вайсхаупт, който ги посвещава в системата на „Великия Ориент“.

Когато на 1 май 1776 г. е подписана американската Декларация за независимост, Адам Вайсхаупт завършва своя добре замислен план и официализира Баварските илюминати. Тази дата погрешно се сочи за учредителна. Най-важните години на ордена са именно шестте години преди неговото официално учредяване.

Между впрочем членове на ордена са Йохан Волфранг фон Гьоте, херцог Карл Аугуст фон Ваймар, херцог Фердинант фон Брауншвайг, барон фон Далберг (генералният директор на Thurn und Taxis), барон фон Книге и много други.

През 1777 г. Вайсхаупт е посветен в масонската ложа ТЕОДОР НА ДОБРИЯ СЪВЕТ (Theodore of Good Council) в Мюнхен и не след дълго инфилтрира цялата ложа.

На 16 юли 1782 г. е сключен съюз между МАСОНИТЕ и БАВАРСКИТЕ ИЛЮМИНАТИ. Договорът обвързва около 3 000 000 членове от водещите тайни общества. Съгласно спогодба от конгреса във Вилхелмсбад в ложите се допускат евреи, тъй като по онова време те са били почти без права. Чрез контрола си върху Баварските илюминати РОТШИЛД получава директно влияние върху други влиятелни тайни ложи.

Малко се знае за решенията от срещата, тъй като всички присъстващи се заклеват да пазят абсолютна тайна. КОМТ ДЬО ВИРО, един от масоните на конгреса, е запитан дали не може да разкрие част от решенията. Той отговоря:

           „Не мога да ти се доверя. Мога само да кажа, че е по-сериозно, отколкото мислиш. Заговорът, който е в лов, е толкова перфектно замислен, че монархията и църквата няма да могат да се спасят.“

Един друг присъстващ — ГРАФ СЕН ЖЕРМЕН — по-късно предупреждава приятелката си МАРИЯ АНТОАНЕТА за убийствения комплот, който щял да събори френската монархия. За нещастие съветът му остава нечут.

Заради грешки обаче част от тайните за преврат изтичат и в резултат на Ноктомври 1785 г. е проведена хайка в дома на господин фон Цвак, асистент на Вайсхаупт, разпоредена от баварския курфюрст1 Открити са множество документи, които описват плана на Баварските илюминати за НОВ СВЕТОВЕН РЕД (Novus Ordo Seclorum).

От своя страна, баварският курфюрст решава да публикува тези документи под името „Оригинални текстове на ордена и сектата на Илюминатите“. След това те са разпространени навсякъде, за да предупредят европейските монархии. Професорската титла на Вайсхаупт е отнета и той изчезва заедно с херцог Сакскобурготски (друг член на Баварските илюминати). Убеждението, че орденът е разбит, дава възможност на заговорниците да продължат работата си тайно и по-късно се появяват под друго име. След една година изниква ГЕРМАНСКОТО ЕДИНСТВО, което разпространява илюминатската пропаганда между читателските кръжоци. Там се създава известният боен вик:

         Liberte, Egalite, Fraternete2.

Европейските монархии още не били осъзнали тази заплаха, когато в ход влезли Френската революция и възникналият от това терористичен режим.

         Битката при Ватерлоо

Тя е най-голямото постижение на фамилия РОТШИЛД, която по онова време вече има изградена перфектна шпионска и куриерска система в цяла Европа.

На 20 юни 1815 г. един от шпионите й, който идва директно от бойното поле, съобщава на НАТАН РОТШИЛД за поражението на французите. Натан се връща в Лондон по най-бързия начин, разпродава всичките си Consul-акции на Лондонската борса и симулира, че Англия е загубила войната. Новината се разпространява като пожар. В паниката си да не загубят всичко, повечето акционери разпродават акциите си. Когато след няколко часа цената им пада до 5 цента, една дузина ротшилдови агенти на ордерово гише от другата страна на борсата изкупуват всичките акции на цената на един сандвич. Малко по-късно официалната новина за изхода от войната стига до Лондон. За секунди цената на Consul-акциите скача над първоначалната стойност и продължава да се покачва.

Наполеон получил своето Ватерлоо, а Натан — контрола върху английската икономика. За една нощ гигантските му богатства се увеличават повече от двайсетократно.

След поражението си французите имат сериозни финансови трудности и през 1817 г. договорят значителен кредит с френската банка OUVRARD и Лондонската BARING BROTHERS, но не и с Ротшилдови. Когато на следващата година Франция отново има нужда от кредит, тя повторно обръща гръб на Ротшилдови. Те, разбира се, нямат никакъв повод за щастие и прибягват до какви ли не хитрини, за да принудят правителството да им предостави сделката — без успех. Тогава на 5 ноември 1818 г. се случва нещо съвсем неочаквано. След като в продължение на една година курсът от френския правителствен заем постоянно расте, изведнъж започва неудържимо да пада. В двора на Людовиг XVIII цари напрегната атмосфера. Единствените, които не са угнетени, а напротив — ликуват — са братята КАЛМАН и ЯКОБ Ротшилд. През октомври същата година, благодарение на безкрайните си резерви и с помощта на агентите си те изкупуват огромни количества от френския правителствен заем, емитиран (отпуснат) от техните съперници Ourard и Baring Brothers, което кара курсът да се покачва. На фаталния 5 ноември обаче Ротшилдови започват да пускат на свободния пазар огромни количества облигации в основните центрове на Европа и го хвърлят в „паника“.

Това рязко променя ситуацията и Ротшилд стават „номер едно“ във Франция. Те получават цялото внимание на френския двор и то не само за финансовите дела.

След поражението на французите кланът Ротшилд поема контрола над Франция, а в Лондон чрез влиянието си върху Английската национална банка Натан Ротшилд оказва силно влияние върху британския парламент.

         Масоните в Америка

След като през 1694 г. РОЗЕНКРОЙЦЕРИТЕ основават първата си колония (днешна Пенсилвания), МАСОНИТЕ отварят първите ложи с разрешението на Майчината ложа в Англия.

Създаването на САЩ е резултат от стогодишната тайна масонска дейност. Американската война за независимост е организирана и водена от масони, точно както и американската конституция е създадена и подписана от масони. Около една трета от американските президенти са масони. Масоните имат представители в Конгреса и Сената. Американският печат — пирамидата с всевиждащото око, фениксът на държавния герб от горната страна на печата, както и оригиналният звезден банер с 13 ленти и 13 звезди, са стари и важни масонски символи, които — въпреки че са създадени по нареждане на РОТШИЛДОВИ и са пласирани от АДАМ ВАЙСХАУПТ, могат да бъдат проследени до древен Египет. Проектът на илюминатската доларова пирамида е дело на ФИЛИП РОТШИЛД, както разбираме от книгата Atlas Shrugged на любовницата му Айн Ранд.

Когато приключва Войната за независимост, американските масонски ложи се отцепват от Майчината велика ложа и създават своя собствена АМЕРИКАНСКА ВЕЛИКА ЛОЖА. Тя съдържа ЙОРКСКИЯ РИТУАЛ, който има 10 степени (десетата е Тамплиерската степен) и ШОТЛАНДСКИЯ РИТУАЛ, който е разделен на 33 степени.

Повечето масони вярват, че след 33-а степен няма други, но в действителност членовете й по-късно са посвещавани в илюминатски степени (11. протокол). Ложите на „Великия Ориент“ в Европа вече изцяло са контролирани от Баварските илюминати. Американското масонство обаче още не е заразено от „илюминизма на Вайсхаупт“. Това става едва по-късно.

         Бележка към настоящата ситуация:         

         Трябва да се знае, че 90 процента от организираните масони днес нямат и най-малка представа какво кроят техните върховни водачи, свързани с Илюминатите. Масоните, подобно на останалите организации, са използвани като връхна дреха, за да може винаги да се разпространява влиянието на Илюминатите. Линдън Ла Рош ги описва така:

           „Местните масонски ложи демонстрират това, което правят през повечето време. Обикновено това са мъжки кръгове, които преследват общи цели, използват тайно ръкостискане и разни други тайни ала — бала. Когато се съберат заедно, мислят, че могат да могат да си играят на местни босове. Това е добре за бизнеса и за кариерата. Така съпругите им получават желаното социално положение и вероятно научават по-бързо новите клюки от съседите. На върха нещата обаче изглеждат по съвсем различен начин. Редовият масонски брат няма никаква представа за това, какво става на върха…“

http://bultimes.com/vlastta-na-tajnite-obshtestva-prez-xx-vek-ili-zashto-chovek-ne-upravlyava-sveta-kniga/




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rozzata
Категория: Други
Прочетен: 498494
Постинги: 249
Коментари: 319
Гласове: 2907
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930