Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2016 23:44 - Властта на тайните общества през XX век — или защо човек не управлява света (КНИГА) 7
Автор: rozzata Категория: Други   
Прочетен: 614 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 („Нова солидарност“ от 10 март 1993 г.)

Интересно е да се спомене, че докато германските масони от Прусия се поставят в услуга на американците, други германски масони подкрепят Англия и реализират големи печалби. На английското правителство са отпуснати около 30 000 войници от шест германски държави, поне половината от тях са от Хесен — Насау. В много битки на страната на Англия воюват повече германски, отколкото английски войници. В битката при Трентън например участват само германци.

Но как изглеждат финансовите дела в САЩ?

Американските президенти БЕНДЖАМИН ФРАКЛИН и ТОМАС ДЖЕФЕРСЪН са били врагове на идеята за частна банка, контролираща щатската валута. След смъртта на Франклин през 1790 г. Ротшилдовите агенти издигат АЛИКЗАНДЪР ХАМИЛТЪН на поста финансов министър. Той основава ПЪРВА НАЦИОНАЛНА БАНКА НА СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ (First National Bank of Unites States) — първата централна банка в Америка. Тя е изградена по подобие на „Английската банка“ и е контролирана от Ротшилдови.

През 1811 г. когато договорът на банката със САЩ изтича, американската икономика вече е толкова дестабилизирана, че договорът не е подновен за следващите пет години. От своя страна, Ротшилдови упражняват влиянието си върху британския парламент до степен Англия да поиска обратно американските си колонии. Това води до войната през 1812–1814 г. САЩ задлъжняват дълбоко и не им остава друга възможност, освен отново да молят банкерите за кредит (т.е. Централната банка).

През 1836 г. при президента Андрю Джексън тя отново остава на заден план, но през 1863 г. получава обратно концесиите си и през 1913 г. се превръща във „Федерална резервна банка“ — днешната централна банка на САЩ. (Следва обяснение)

След смъртта на Майер Амшел през 1812 г. Натан Ротшилд получава решаващия глас върху семейното богатство. В качеството си на глава на семейството той открива NATHAN MAYER ROTHSCHILD & SONS BANK в Лондон, с клонове във Виена, Париж и Берлин. Тази банкова къща оперира с покупко — продажби на акции, отпуска заеми и подсигурява правителства, администрира и контролира други банки, железници, стоманозаводи, военни производства и много други. В Америка N. М. ROTHSCHILD & SONS е представена от KHUN LOEB & СО, ]. P. MORGAN & СО и AUGUST BELMOND & СО.

Натан запазва поста си в семейния клан до 1836 г., когато е отровен на една семейна среща. Повод за срещата е сватбата на сина му ЛАЙНЪЛ Ротшилд. Според някои Натан е убит, защото крадял от семейното богатство.

Синът му ЛАЙНЪЛ е успешен нов шеф на N. М. Rothschild & Sons и в края на краищата е избран за депутат в Британския парламент.

Якоб (Джеймс) Ротшилд от клона в Париж е представител на семейното богатство от 1836 г. до 1868 г. Той е следващият по възраст след Натан.

В съюза си с „Баварските илюминати“ РОТШИЛДОВИ представляват финансовата сила на ционизма, а по-късно и на комунизма, и подкрепят и финансират много революции и войни. Например те финансират и двете страни в Американската Гражданска война (1861–1865). От декември 1860 г. до май 1861 г. Единайсет щата, чиято стопанска система се базира на робството (Южните щати), обявяват, че излизат от съюза и се обединяват в „конфедеративни щати“. Това води до Сецесионната война през април 1861 г. срещу останалите щати в Северна Америка. Причините, довели до Гражданската война, почти изцяло са свързани и провокирани от РОТШИЛДОВИТЕ АГЕНТИ. Един от провокаторите е ДЖОРДЖ БЪКЛИ, който създава РИЦАРИТЕ НА ЗЛАТНИЯ КРЪГ. Чрез Бъкли и рицарите кланът Ротшилд раздухва слабите страни на съюза на конфедеративните щати. В останалите щати ротшилдовите „Дж.П. Морган“ и „Аугуст Белмонд“ пропагандират предимствата на съединението. Лондонската банка на Ротшилд финансира Севера, Парижката банка — Юга. Страшна сделка за Ротшилдови! Когато човек финансира и двете страни и им осигурява оръжие, не му остава друго, освен да спечели, в случая губят само американците: Северните и Южните щати. (Макиавели ни дава повод за размисъл).

Президентът ЛИНКЪЛН обаче прозира играта и отказва да плати огромните лихви на Ротшилдови през 1862 г. и 1863 г. Вместо това той нарежда на Конгреса да отпечата Green Back-долари, с които да плати на съюзническите войски.

Това естествено не пасва на плановете на Ротшилдови и на 14 април 1865 г. Линкълн е убит от техния агент ДЖОН УИЛКИС БУТ. По-късно Джон У. Бут е освободен от затвора чрез рицарите на „Златния кръг“ и доизживява щастливо дните си в Англия — с тлъстия паричен превод от Ротшилдови.

След смъртта на Линкълн Green Back-доларите са инкасирани и откупени на смешна цена от централните банкери Морган, Белмонд и Ротшилд.

         Карл Маркс

Друг клон на БАВАРСКИТЕ ИЛЮМИНАТИ, който по онова време е известен като СЪЮЗ НА ПРАВЕДНИЦИТЕ (League of the Just) и произлиза от една от най-успешните революционни групировки във Франция — ОБЩЕСТВОТО НА ЧЕТИРИТЕ ГОДИШНИ ВРЕМЕНА — се сдобива с двама нови членове: евреина МОЙСЕЙ МОДЕХАЙ МАРКС ЛЕВИ (по-известен като КАРЛ МАРКС) и неговия приятел ФРИДРИХ ЕНГЕЛС, син на индустриалец, които по-късно написват Комунистическия манифест. Част от Манифеста е тяхно дело, но всъщност той пресъздава идеологията на „Съюза на праведниците“ и на други френски нелегални общества с революционна нагласа. Гари Ален пише:

 

           „В действителност Комунистическият манифест се използва години наред преди името Карл Маркс да стане толкова популярно и да бъде цитирано като автор на кодекса. Всичко, което Маркс прави на практика, е, че модернизира и кодифицира същите революционни планове и принципи, които 70 години преди това бяха подписани от Адам Вайсхаупт, създателя на Баварските илюминати.“ (Die Insider, S. 32.)

Вече няма пречки пред „борбата против капитализма“ Благодарение на интелектуалните си способности Маркс успява да промени имиджа на съюза до такава степен, че след 1847 г. приема името КОМУНИСТИЧЕСКИ СЪЮЗ.

Ясно е че, от една страна, Баварските илюминати създават капиталистически системи в Англия и Америка, а от друга — „анти — капиталистически“, дори комунистически системи, за да използват (по модела на Макиавели) така възникналия конфликт и да държат човечеството в обърканост и постоянни раздори.

         План за управление на света

ВАИСХАУПТ умира през 1830 г. на 82 години. През 1834 г. ръководството на Баварските илюминати поема ДЖУЗЕПЕ МАЗИНИ, който запазва поста до смъртта си през 1872 г.

По време на управлението си Мазини се свързва със сатаниста АЛБЕРТ ПАЙК — СУВЕРЕННИЯ ВЕЛИК МАЙСТОР НА ДРЕВНИЯ И ПРИЕТ ШОТЛАНДСКИ РИТУАЛ под южната юрисдикция на САЩ и по-късно основател на КУ КЛУКС КЛАН. Той е назначен от Мазини за водач за операциите на Баварските илюминати в САЩ. Като топ-илюминати Пайк и Мазини работят съвместно. Пайк поема теософските аспекти на техните операции, Мазини — политиката. Когато заради революционните дейности на Мазини масонските ложи на Великия Ориент се прочуват с лоша слава в Европа, Пайк изготвя гениален план.

В едно писмо до Пайк от 22 януари 1870 г. Мазини пише:

           „Трябва да позволим на всички съюзи да съществуват както досега със своите системи, централни организации и различни видове кореспонденция между високите степени на съответния ритуал в техните настоящи форми. Трябва обаче да създадем един супер — ритуал, който да остане неизвестен, в който ще каним зидарите от високите степени по наш избор. От съображение за събратята ни тези мъже трябва да се подчиняват на най-строгата тайна. Чрез най-висшия ритуал ще управляваме цялото масонство; той ще се превърне в международна централа, която ще е изключително силна, защото ръководството и ще е неизвестно.“ (Occult Theocracy Ladv Queensbourgh, S. 208–209 и Die Insider. Gary Allen)

Вероятно става въпрос за елита от 33-а степен на Шотландския ритуал. Идеологията на тази степен на ще намерите в следващата глава.

В едно писмо от 15 август 1871 г. до водача на Илюминатите Мазини ПАЙК излага в общи черти плана за покоряване на света чрез три световни войни — пътя за създаването на НОВ СВЕТОВЕН РЕД.

ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА трябвало да се инсценира, за да може Царска Русия да падне под прекия контрол на Илюминатите. След това тя щяла да се използва като вражески образ, за да се насърчат идеите на Баварските илюминати по целия свят.

ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА трябвало да се изфабрикува с цел манипулация на различните намерения между германските националисти и политическите ционисти. Целта е увеличаване на руското влияние и създаването на една нова държава — Израел — в Палестина.

ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА трябвало да възникне от различията в мненията, които Илюминатите ще предизвикат между ционистите и арабите. Планира се световно разширяване на конфликта.

Момент от Третата световна война е сблъсъкът между нихилисти и атеисти, за да се провокира социален преврат, който ще се осъществи с невиждани досега бруталност и зверства.

След унищожаването на християнството и атеизма на хората щяла да се даде истинската „доктрина на Луцифер“ и така с един куршум — два заека.

         Бележка към настоящата ситуация:

         Чрез „вражеския лик“ на Русия западните нации бяха притиснати да се включат в над — национални съюзи, в които иначе не биха участвали (НАТО, ООН). От своя страна, СССР в качеството му на световна заплаха бе оставен да процъфтява като международен търговец на оръжие, което, на свой ред, бе добре дошло за международните банкери.

         За пореден път се убеждаваме, че зад Втората световна война се крие съвсем различен сценарий от този, на който ни учат.

         Алберт Пайк и рицарите на Ку Клукс Клан

Нека обърнем по-голямо внимание на АЛБЕРТ ПАЙК „Шотландския ритуал“ „Официално“ масонският орден на ШОТЛАНДСКИЯ РИТУАЛ възниква през 1801 г. в САЩ от привърженици на Торите (английска консервативна партия). Те обаче отпреди се занимават с антихристиянски, съответно сатанински практики.

Някъде след 1840 г. насам организационната структура на американското масонство е под строгия надзор на „Шотландския ритуал“ Неговите степени на инициация са 33. Той има южна юрисдикция в Арканзас и северна в Бостън.

В средата на последното столетие Шотландският ритуал като инструмент в стратегията на БРИТАНСКАТА КОРОНА (с която ще се запознаем в следващата глава) упражнява непрекъсната офанзива на убийства и расистки терор срещу САЩ и съседните държави. Най-важните събития са окупацията на Мексико по времето на Мексиканската война (1846–1848), бунтовете срещу робовладелците, т.е. Американската гражданска война (1861–1865) и офанзивата на Ку Клукс Клан срещу възстановяването на Южните щати (1867–1870).

Създаденият от Джордж Бъркли орден РИЦАРИ НА ЗЛАТНИЯ КРЪГ за пръв път изплува в Синсинати под ръководството на КИЛИЪН ВАН РЕНСИЙЛЪРС. „Златният кръг“ трябвало да изгради нова робска империя с център Куба. Целта на избиването на омразните католически испанци, които да бъдат заместени с черни роби, докарани свежи — свежи от Африка. Това е първата „Северноамериканска свободна търговска спогодба“. Печатът на РИЦАРИТЕ НА ЗЛАТНИЯ КРЪГ е същият като на РИЦАРИТЕ НА МАЛТА, малтийският кръст. В крайна сметка „Рицарите на златния кръг“ изчезват от сцената.

През 1867 г. в Нешвил Алберт Пайк създава ОРДЕНА НА РИЦАРИТЕ НА КУ КЛУКС КЛАН. Пайк е „Великият дракон“ и съответно водач на Ку Клукс Клан (на гръцки kyklos = кръг). Те отново са тук, „Рицарите на златния кръг“.

ККК също използва малтийския кръст като емблема и е ръководен от видни масони.

Ако човек разгледа расистките и незачитащите човешките права цели на ККК и даде оценка за „душевността“ на неговите създатели и членове, наистина би се запитал дали става въпрос за представители на човешката раса. ККК брутално се опитва да отнеме избирателните права на чернокожите, да ги лиши от правото да притежават оръжие, да ги ощети в учебните заведения и да принизи условията им на живот до робско ниво.

В еврейската общност се учредява независимият орден B’NAI B’RITH. B’nai B’rith е ционистка тайна ложа, която се числи към масонските ложи. Приблизително означава „Синове на съюза“ Те издигат претенция за лидерство на световното еврейство.

Въпреки че повечето ложи на този орден са в северната част на САЩ, B’nai B’rith открито застава на страната на конфедеративните щати. Много от говорителите на ордена се застъпват шумно за робството и дори след Гражданската война продължават да работят за целите на конфедерацията.

 

         Бележка към настоящата ситуация:

         Свързаната с B’NAI B’RITH АНТИ — КЛЕВЕТНИЧЕСКА ЛИГА (ADL) стартира за кратко кампания за оклеветяване на чернокожите американски политици като антисемити. По този начин трябвало да се разгорят расови конфликти и да се повлияе върху позицията на американските евреи, които до момента са се застъпвали за чернокожите. ADL официално се обявява против ККК, но се застъпва за статуята на Алберт Пайк (създателят на ККК), която и днес стърчи във Вашингтон, и е ясно, че има връзка „Шотландския ритуал“.

         Иска ми се да цитирам част от една реч на ПАЙК от 4 юли 1889 г. пред 32-а степен на Шотландския ритуал:

           „Ние вярваме в един Бог, обаче това е Бог, комуто не се кланяме суеверно. Религията на масонството трябва да бъде продължена от всички нас, посветените във високите степени, в чистотата на Луциферианското учение. Ако Луцифер не беше Бог, то щеше ли Адонай (Христос), чиито дела свидетелстват за жестокост, човешка омраза… и отклоняване от науката, да го клевети? Да, Луцифер е Бог, но за съжаление и Адонай е Бог. Защото законът на вечността казва, че няма светлина без сянка, красиво без грозно и бяло без черно, защото Абсолютът може да съществува само в два бога… Затова сатанинското учение е ерес. И истинската чиста философска религия е вярата в Луцифер, Бога на светлината, който е равнопоставен на Адонай. Но Луцифер, Богът на светлината и на доброто, се бори за човечеството срещу Адонай, Богът на тъмнината и злото…“

Този цитат всъщност е от основния документ на Пайк от библиотеката на „Шотландския ритуал“ във Вашингтон и е на английски и френски език.

Според собствените му показания Пайк е сатанист и агент на БРИТАНСКАТА КОРОНА, респ. на Лондонското СИТИ. През 1867 г. той посвещава президента на САЩ АНДРЮ ДЖОНСЪН от 4-а до 32-а степен в Шотландския ритуал. Трийсет и девет дена след встъпването на президента ТЕОДОР РУЗВЕЛТ в длъжност — който също е масон и англофилски расист — е издигнат паметник на Алберт Пайк във Вашингтон и до днес се намира на същото място.

         Бележка към настоящата ситуация:

         Виждаме, че в една йерархична структура не е разрешена свободна воля, изключение е само „водачът“ или „върховния глава“. За да се издигне в йерархията, кандидатът трябва да изпълнява нарежданията, които са разпоредени от най-близката до него по-висша степен.

         Пример:

Аз показвам на кандидата за следваща степен бяла книга, но му казвам, че е черна и питам: какъв цвят е книгата? Ако каже „бяла“ е скъсан; ако каже „черна“ — бива допуснат в следващата степен, за да изпълни много нови задачи, подобни на тази.

Прави ли ви впечатление, че всички йерархии в света са изградени по същия начин? Че всички учебни системи, почти всички религии, включително християнската, ислямската, индуистката, будистката, тази на мормоните, на свидетелите на Йехова, на сциентолозите… са изградени на същия принцип? Собственото мнение, съответно свободното развитие и самостоятелното мислене са недопустими, следват се единствено директивите, спуснати отгоре.

Дали — както в примера с Пайк — става въпрос за Луциферианската доктрина за 33-а степен, или догмите на католическата, или ислямската църква към техните вярващи — няма значение.

НЯМА СМИСЪЛ ПОВЕЧЕ ДА ЗАНИМАВАМЕ ХОРАТА, КОИТО „СЪВСЕМ СЪЗНАТЕЛНО“ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ СВОБОДНАТА СИ ВОЛЯ И СОБСТВЕНАТА СИ ОТГОВОРНОСТ И ГИ ПРЕДАВАТ НА ДРУГА ЛИЧНОСТ, ОРГАНИЗАЦИЯ ИЛИ ЛИДЕР, ЗАЩОТО ДНЕС НИЕ НАИСТИНА (И най-ВЕЧЕ В ГЕРМАНИЯ) НЕ СМЕ „ПРИНУДЕНИ“ ДА ЧЛЕНУВАМЕ В ОПРЕДЕЛЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ ИЛИ ДА ПРИЕМЕМ ОПРЕДЕЛЕНА РЕЛИГИЯ.

Или, както казва Анатол Франс1:

„И ПЕТ МИЛИОНА ДУШИ ДА ПОВТОРЯТ ЕДНА ГЛУПОСТ, ТЯ СИ ОСТАВА ГЛУПОСТ!“

         Бележка към настоящата ситуация:

         Особено подходяща за американския президент БИЛ КЛИНТЪН (бивш губернатор на Арканзас): В статията си Ку Клукс Клан „Нова солидарност“ ни информира, че отец У.О. ВОУТ е масон от 32-а степен на Шотландския ритуал (т.е., „майстор на кралската тайна“). Той е духовният учител и възпитател на БИЛ КЛИНТЪН и работи заедно с него. Като губернатор на Арканзас — щат, където духовната традиция на Алберт Пайк е пуснала дълбоки корени, Клинтън подкрепя смъртното наказание и многократно заповядва неговото изпълнение. На практика това означава екзекуция на чернокожи и бедни. Както синът на Воут наскоро разкри, Клинтън и неговият пастор били на едно мнение, че религиозната им вяра допуска убиването на затворници и неродени деца (предимно чернокожи).

         Клинтън е член и на „Съвета за външна политика“ „Трилитералната комисия“ „Билдербергерите“ (тяхното значение ще бъде обяснено) и пожизнен член на масонския орден „Дьо Моле“.

         Жак дьо Моле е велик майстор на Тамплиерите, изгорен на клада на 11 март 1314 г. в Париж. Според документите ОРДЕНЪТ ДЬО МОЛЕ е ръководен от висши масони и в него членуват младежи между 14 и 21 години, които са възпитавани в седем добродетели: любов към родителите, страхопочитание, учтивост другарство, чистота (на мислите, думите и делата), вярност и родолюбие. Доколко това е така, не се знае.

http://bultimes.com/vlastta-na-tajnite-obshtestva-prez-xx-vek-ili-zashto-chovek-ne-upravlyava-sveta-kniga/




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rozzata
Категория: Други
Прочетен: 497579
Постинги: 249
Коментари: 319
Гласове: 2907
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930