Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2016 13:19 - 13 знака, че през 1692 г. щяха да ви вземат за вещици
Автор: rozzata Категория: Други   
Прочетен: 2163 Коментари: 2 Гласове:
31


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нещо интересно и после, пак ми оспорвайте, че религията е нямала пръст в това.
image

Жена ли сте? Ако отговорът е да, вие сте най-вероятно еднa от многото слуги на дявола. Още от средновековния период  женското начало е билo свързанo с вещицата. В продължение на хиляди години хората са вярвали, че жените са по-податливи на грехове, отколкото мъжете, и съгрешаването е ясна индикация за дяволопоклоничество. А има и още:

Бедни сте – Бедните и бездомни хора, принудени да разчитат на чуждото милосърдие често са били обвинявани в магьосничество. Сара Добър е обесена през 1692 г., защото се скитала от къща на къща да моли за храна.

Богати сте - Ако сте жена и се издържате сама, без никаква допълнителна подкрепа, най-вероятно също криете буркан с  жабешки очи в килера. Всяка индикация, че една жена може да живее без помощта или надзора на един мъж се смятала за подозрителна. Между 1620 и 1725 г., жени без братя или синове, които да споделят тяхното наследство съставлявали 89% от жените, обвинени в практикуването на магьосничество в Нова Англия.

Имате повече една приятелка – Да му мисли актьорския състав на “Сексът и градът”. Ако група жени се събират без мъж, значи целта им е да се покланят на дявола.

Карате се с приятелките - Скандалните ловци на вещици като Матю Хопкинс и Джон Стърн всели такъв ужас в обществото, че не  минало време и жени, страхувайки се да не бъдат набедени за магьосници, започнали да обвиняват своите приятелки, като по този начин отклонявали вниманието от тях.

Карате се с някого – Всеки можел да обвини всекиго. Ако сте били обвинена в практикуване на магьосничество от когото и да било, с или без доказателства, то все едно показно сте яхнали метлата.

Стари сте - По-възрастните жени, омъжени и неомъжени, били лесна мишена за обвинения. 70-годишната медицинска сестра Ребека билав обвинена, защото се карала със съседите. На 71 години, тя се превърнала в най-старата жена осъдена и убита за това, че е вещица.

Млади сте - Дороти Гуд била само на 4 години, когато признала, че е вещица (уличавайки едновременно с това майка си, Сара, която била обесена през 1692 г.). Дороти лежала в затвора в продължение на девет месеца преди да бъде освободена. Изживяването причинило лудостта й.

Вие сте акушерка – Според писателя Джоел Саутърн, “възрастта, социалното и семейно положение, езическите влияния, тайното познаване на билки и най-важното, нечистата и унизителна професия, демонизират акушерката”. Накратко, акушерката е въплъщение на всичко, от което църквата се страхува”.

Имате прекалено много деца – Имате неестествено плодородна утроба, което може да бъде резултат само от черна магия. А ако съседката ви е млада девойка, която има трудности със зачеване, вие почти сигурно сте отговорни за това. Тъй като сте вещица.

Имате прекалено малко/нямате деца - Дяволът е проклел несвятата ви утроба с безплодие. Плюс това, ако вашите съседи и шестте им деца страдат по никакъв начин, се смята, че ревнуващата старица, живеещи в непосредствена близост до тях е омагьосала дома им.

Имате “странно”, “упорито” и “напредничаво” поведение – Държите се дръзко и отговаряте? Вероятно сте вещица. В процеса срещу Рейчъл Клинтън, обвинителите й привели следните доказателства: “Не демонстрира ли характер на озлобена, натрапчива, настоятелна жена-накратко, характера на вещица? Не се ли кара и заплашва?”

Имате бенки, родилни петна или трето зърно -  Ако по тялото ви бъде открит който и да било от тези “дяволски знаци”, нямало съмнение, че сте вещица. Смятало се, че това е мястото, откъдето верния придружител на вещицата - обикновено котка или змия-пиел от кръвта й.

http://www.obekti.bg/chovek/otpusk-13-znaka-che-prez-1692-g-shchyaha-da-vi-vzemat-za-veshchici




Гласувай:
32



1. latestnews - Вещиците днес
08.05.2016 09:31
Здр Роза и поздр за постинга! Да, може да ви е странно в България и в Славянския свят, но същите условия важат за социалните служби на Швеция днес за да изхвърлят червеите ни, подменят диагнозите ни, затварят ни в Лудници да ни крадат после децата, аз превеждам факти от там в блога ми, вижте моя случай , този на Доня Хассан, Елин и др. Модерни времена с актуална информация. Уви. И принудителната стерилизационна програма протича в нашо дни, 2003 год два оринуд аборта на мен в здравна каса Малмьо на сходна основа. Поздрави Мария Томова, безплатно ви преве жда вече осем години
цитирай
2. watchtowerman - Днес, Здравната система е онази,
08.05.2016 13:30
която определя кои хора са луди и ги вкарва в лудницата. Това, означава ли, че Здравната система е "религия" ?!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rozzata
Категория: Други
Прочетен: 495721
Постинги: 249
Коментари: 319
Гласове: 2907
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031