Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2016 22:08 - Мистичното преживяване на Наполеон във вътрешността на пирамидите
Автор: rozzata Категория: Други   
Прочетен: 914 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 19.09.2016 22:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Твърди се, че една августовска нощ през 1799 г. може би е променила хода на световната история. Тогава Наполеон Бонапарт влиза в Голямата пирамида в Гиза, приемайки тайна, която завинаги може би променя съдбата му.

Наполеон е първият, който довежда учени в Египет с цел да проучат и опишат историята му и да разгадаят многобройните загадки, скрити в пясъците на времето. Храмове, гробници, мумии, тунели, великолепни и монументални съкровища се разкриват пред очите на учените, разбулвайки мистериите на един древен загадъчен свят.

Ако погледнем назад в историята, ще разберем, че през лятото на 1798 г. повече от тридесет хиляди френски войници навлизат в Египет под командването на генерал Бонапарт.

image

Наполеон прекарал 14 месеца в Египет и използвал това време пълноценно: основал институт за изучаване на тайнственото минало на този народ и събрал повече от 160 учени, нарочно командировани от Франция, които да извлекат от безплодните пясъци на Египет соковете на една забравена и могъща наука. Само тази стъпка била достатъчна, за да покаже, че крайната цел на Наполеон в земята на фараоните не била единствено военна.

Наполеон бил толкова обсебен от амбицията си да контролира тази част от света, че дори навлязъл в тези земи с намерението да ги завладее. Сякаш искал да се съревновава с подвизите на първите кръстоносци. Известно е, че подобно на тамплиерите от XIII век, Бонапарт прекосил Палестина от юг на север и на 14 април 1799 г., противно на волята на всички придружаващи го генерали, решил да пренощува в селце, наречено Назарет, разположено близо до Тивериадско море.

imageНаполеон Бонапард в Кайро, художник Жан Леон Жером

Когато Бонапарт се завръща отново към Кайро се случва нещо неочаквано: докато тайно уреждал триумфалното си завръщане във Франция, решил да прекара още една нощ на място, което никой не му препоръчвал. Този път ставало дума за вътрешността на Голямата пирамида в Гиза.

Твърди се, че Наполеон никога не дал обяснение за това свое решение, нито разказал с подробности какво е преживял в пирамидата. Биографите му така и не успели да разгадаят мистерията. Но след като прекарал нощта на 12 срещу 13 август 1799 г. в недрата на най-големия паметник, издигнат от човека в епохата на Античността, Наполеон вече не бил същият.

В книгата „Египетската тайна на Наполеон“ се твърди, че пълководецът влиза ритуално в Царската камера на Великата пирамида и открива ужасен, че фараонския саркофаг му е точно по мярка. После две ка (души), обгърнати в зелена свелина, му обясняват всичко за ритуала и претеглят действията му на везната на Маат, след което е оставен да избира дали да отиде при мъртвите или да се върне при живите. Наполеон избира да се върне в живия свят. Оттогава мисленето му се променя и постепенно той става великият военачалник, какъвто е познат днес.

image

Наполеон прекарал около седем часа във вътрешността на Голямата пирамида и чак призори излязъл от пирамидата блед и уплашен. Когато някои от най-доверените му хора попитали Наполеон какво се е случило вътре, той отговорил: „Дори и да ви кажа, няма да повярвате“.

https://novotopoznanie.com/mystical-experience-of-napoleon-inside-the-pyramids/




Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rozzata
Категория: Други
Прочетен: 498667
Постинги: 249
Коментари: 319
Гласове: 2907
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930