Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2016 15:09 - Във филма Матрицата имаше един диалог, подобен на този:
Автор: rozzata Категория: Други   
Прочетен: 828 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

“Взимаш синьото хапче и всичко свършва. Събуждаш се в леглото и продължаваш да си вярваш на каквото си искаш. Вземеш ли червеното хапче обаче, оставаш в в тази фантазия и ще ти покажа колко дълбока наистина е дупката на заека” (или нещо подобно..)

Ако сте от хората, които биха решили да вземат червеното хапче, приканвам ви да продължите да четете поста, защото ще навлезнем на много дълбоко в човешката психология. Не знам какво ме прихвана, явно трябва да разбуля тайната..

Ако сте от “сините хора” обаче, пропуснете поста и продължете да си скролвате.

Започваме:

Колкото по-щастлив е човек, толкова по-малко харчи пари и толкова по-малко се развива обществото и икономиката.

Ако човек смята, че има адски много проблеми и не е щастлив, то той ще си скъса гъза от бачкане, за да искара много пари и да има възможността да си “купи” щастие.

Религията, телевизията, училището и всички други медии карат човека постоянно да се чувства неудовлетворен и нещастен, за да могат да му предлагат продукти и услуги, които ще запълнат тази негова празнина.

Ако сте човек, който иска да създаде бизнес и да спечели много пари, следвайте тази стратегия.

Създайте проблем на човека и му продайте решението за него.

Ако не ме разбирате, нека вземем като пример мъжа и жената като отделни личности в обществото.

И мъжът и жената желаят секс и вечна любов.

Това би ги направило щастливи, нали?

Само че както разбрахме, никой около нас не иска да бъдем щастливи (с изключение на ближните ни)

Никога до сега в историята на човечеството не е имала толкова огромна празнина между мъжете и жените. Никога до сега те не са били толкова раздалечени един от друг.

Повечето мъже не са истински мъже, а момчета.

Повечето жени пък стават по-силни и самостоятелни, за да могат да запълнят тази празнина от мъжество в днещното общество и да достигнат баланса.

И ето, че стигаме до една улица, в чието начало е мъжът, в края е жената, а по средата една огромна празнина без дъно, дупка, която не може да се запълни.

Тази огромна празнина, скъпи приятели, точно тази празнина е мястото, в което ни се продава всичко. Тази празнина символизира нашият вечен глад за още и още..

Ето какво имам предвид:

Момче завършва колеж и се премества в апартамент.

Има средна работа и среден клас кола. Счупва се от работа, всички изкарани пари инвестира обратно в себе си само и само да си намери по-добра работа, да си купи по-хубава кола и да си наеме по-хубав апартамент.

И всичко това бъхтене и вдигане на социалния статус с една цел - да привлече по-красиви и стойностни жени към себе си.

И това продължава ли, продължава, та никога не свършва.

Той продължава да търси повече пари, по-хубава кола, по-хубава къща. И чак като УЖ ги е намерил (казвам УЖ, понеже парите и другите неща никога не стигат)…

И когато уж ги намира тези неща, той смята, че е готов да привлече най-красивата, грижовна и стойностна жена до него - или така наречената “Десетка”

От друга страна пък, когато едно момиче завърши колеж (или повечето от тях), тя си намира прилична работа и всички пари, които изкарва на месец (или хайде, не всички, но голяма част) отиват за подръжка на нейната красота.

Тя също работи здраво и безпирно, за да намери по-добра работа, по-хубаво място за живеене и повече пари за по-качествен грим и дрехи.

И всичко това, за да изглежда по-красива отколкото е била преди.

И това продължава до тогава, до когато тя е готова да срещне нейната мъжка “десетка” - самостоятелен, красив, пробивен, интелигентен и т.н

Разбира се, това е една илюзорна представа на средностатистическата мъж и жена. Не казвам, че всички са такива, но повечето са.

И в крайна сметка стигам до извода, че живеем като хамстерите. Качваме се на колелцето и въртим ли, въртим и все едно и също.

И всичко това го правим в стремежа си да бъдем щастливи.

За статус в обществото.

Да сме готини.

Да сме харесвани от другите.

Да ни се възхищават.

Само че както на мен, така и на вас ви е напълно ясно, че социалния статус не може да се купи.

Парите не могат да те направят готин човек (или поне аз си мисля така).

Парите не могат да ти купят щастието, което търсиш. Ти си го имаш, ама цялата тази телевизия, религия и други псевдомедии те разфокусират и ти втълпяват, че нямаш нищо и ти казват да продължаваш да “въртиш хамстерското колелце”.

Ей на това му казвам аз Матрицата. Явно и това е било едно от посланията във филма, който като дете не схващах.

Оказва се, че нашето общество се крепи на някакви правила, поставени от някакви си други хора. И когато нарушим някое от тях, те отварят усти и ни наказват.

Само че това си е илюзия. Илюзия е като границите между държавите. Единият крак в едната страна, другият в другата.

Хайде сега малко повече и за жените и как тези неписани правила ги натискат и правят нещастни:

Смешно е как тези, дето са създали Матрицата, карат жените да се чувстват неудовлетворени от живота и то чрез едни прости послания, реклами и новини в медиите.

Да, сещате се за какво говоря - онези гръмки списания, дето пропагандират каква трябва да е перфектната жена и придават значение на думата “красота”.

Луда работа..

Тези списания вместо да помагат на жените, те правят обратното. Те убиват тяхната увереност и ги карат да се съмняват в себе си.

Да, да.. всички го знаем това. Ама малко от нас знаят от къде и защо се случват тези неща.

Хайде да погледнем отново зад завесите и открием защо е така.

Спомняте ли си още - Щастливите хора не купуват?

Списанията и всички други медии, които прокламират тези неписани правила за красотата.. Те изкарват пари именно от това да карат хората да се чувстват нещастни и да ги програмират, че винаги може повече, че още трябва да се спортува, че още трябва да се работи, че е нужно още по-красиви да станем…

За да имаме нужда от още и още и да купуваме още и още.

Ако тези списания и медии не говорят за тези неща, те ще умрат, защото нито една жена няма да има нужда да ги чете.

Чисто от маркетинг гледна точка посланието, което тези медии дават на жените (сега с този нашумял бодибилдинг включвам и мъжете), е, че те не са достатъчно красиви и никога няма да бъдат.

Всички маркетолози в тази сфера знаят това и дори го признават публично. Те знаят какво правят, знаят, че целта е да накарат хората да се чувстват нещастни, за да им продадат решение на техния проблем.

Знаят това и въпреки това го правят. Само че аз не ги обвинявам тях. И те са хора и те трябва да си изкарват хляба.

Резултатът от тяхната работа обаче, кара много от жените и мъжете да се чувстат нещастни, защото никога няма да могат да си позволят да изглеждат по начина, по който списанията казват.

Общо взето, красота = пари.

Ако имаш пари, ще можеш да си купиш скъпи дрехи или да си направиш пластична операция или там някакви си екстеншъни ли, как бяха..

И най-главното послание, което изпращат тези медии, е, че за да имаш своя Кен, трябва да изглеждаш като Барби.

Бам!

Но нали за да имаш яко пари, трябва яко работа.

Ако има жена, която ми каже, че е щастлива, че всеки сезон модата се променя и трябва да си сменя дрехите, да си купува нови обувки, чанти, да сменя гардероба, защото е твърде демоде…

Еми, ще я разбера. Тя наистина си мисли, че е щастлива. Защото обществото я е научило на това.

Обществото я е научило, че ако иска тя да остане красива, тя трябва да се променя в едно темпо с новите сезони и колекции. А както знаем, това струва много пари..

Друго фалшиво послание е: Колкото по-добре изглеждаш, толкова по-красива си и толкова по-добър и красив мъж заслужаваш.

Това послание познато ли ви е?

Едно време и аз го вярвах, ама добре, че ми се промениха възгледите.

Това фалшиво послание така се е набило в главите на лъскавите мадами, че им е създала толкова фалшива увереност, че направо им пушат ушите.

Красавиците си мислят: “Ако се облека така и изглеждам по този начин, всички мъже ще са луди по мен. А колкото по-добре изглеждам, толкова по-красив и успешен мъж заслужавам.”

Сещате ли се за тъпия поглед и думите “Не си ми в категорията!”? Хаха, точно това имам предвид.

Да не си мислите, че съм против този тип жени. Не, не съм. Напротив. На мен ми харесва жената да се поддържа, да мирише хубаво, да е красива. Но за мен красотата е едно, за друг друго.

Не хейтвам тях, а хейтвам начин им на мислене, който са позволили да им се насади.

Всеки 2ри човек на съзнателно ниво знае и казва, че не го интересува толкова външността, колкото personality-то на човека. Да, ама на подсъзнателно ниво почти никой не го вярва това.

И защо казвам това? Ами, защото ако човек вярваше на това на подсъзнателно ниво, той ще го прави. А ние не го правим - дори и аз.

И това ни кара да се чувстваме недооценени, объркани и нещастни.

Уж знаеш, че не е правилно, ама пак го правиш.

Всяка жена на планетата иска да изглежда красива. Не заради мъжете или конкуренцията от другите жени. Жената иска да бъде красива заради себе си.

Именно за това Жените са по-активните купувачи в икономиката. Именно на жените е много по-лесно да се продаде нещо. Именно за това beauty сферата е една от най-печелившите за бизнесите.

От бизнес гледна точка - ако наистина задълбаете в beauty индустрията, ще разберете такива неща, които не сте и вярвавали, че могат да съществуват.

Както казва един мой много добър приятел: “Няма да ви се вЕрва!"

Всичко от грим, коса, обувки, парфюми, дрехи, операции.. всички тези неща жените ги купуват, за да се чувстват щастливи. И всички тези неща се сменят постоянно и струват пари.

И сега тук идва най-якият въпрос:

Какво всъщност е красотата?

Във всяка една култура отговорът на този въпрос е различен.

През десетилетията смисълът на думата красота се е променял толкова пъти, че си нямате и идея.

Преди около 15 години се появи Памела Андерсън и постави началото на Барби ерата.

През 1800 година пък пълничките и бузестите жени се смятали за най-красиви и привлекателни. Пък в Хавай колкото си по-голям, толкова си по-секси.

Смятай...

След всичко казано до сега, трябва да разберете следното:

Смисълът, който вкарвате в думата “красота”, не е ваш. Колкото и странно да ви звучи, не вие определяте смисъла.

Ако живеехме през 1800г., жените щяха да гледат да изядат всичко, за да вдигнат някое кило и да станат привлекателни за мъжете по онова време.

Сега пък е обратното.

И да.. до сега ви говоря как ни контролират, как ни насаждат определени начини на мислене и прочие.

Идеята обаче е, да не се бунтувате срещу всичко това.

Просто го приемете.

Ако можете да направите така, че то да не влияе на решенията ви, супер. Просто знайте, че нито новите обувки, нито новата кола, къща или почивка ще ви направят по-щастливи или красиви.

Красотата е чувство. Само чувство.

Както е и щастието.

Чувствата не се купуват, нито се преследват.

Щастието не е нито в колата, нито в мъжа, нито в жената.

То е вътре във вас самите. И това си го напомняйте всеки ден.

Ако искате наистина да сте щастливи, трябва да приемете всичко, случващо се около вас и да разберете, че единственият начин да запълните празнината във вас, е да осъзнаете, че имате вече всичко нужно.

Колкото и духовно, мотивиращо или лигаво да ви звучи това, прочетете го пак.

Тези думи няма да ги видите по телевизията или в списанието или на друг статус. Просто защото обществото и случващото се в него ни пречи да погледнем в себе си и постоянно ни отвлича вниманието с негативизъм.

Как па’ веднъж не казаха нещо позитивно по тия новини бе, баси.

А дано този пост достигне толкова хора, че от новините да се изядат от яд.

И последно..

Ако искате да сте щастливи и успешни..

Спрете да искате и просто бъдете такива. Защото просто сте.

Стилиян

Материал, от Фейсбук




Гласувай:
10



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rozzata
Категория: Други
Прочетен: 495790
Постинги: 249
Коментари: 319
Гласове: 2907
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031