Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2016 14:39 - Селестинското Пророчество
Автор: rozzata Категория: Други   
Прочетен: 543 Коментари: 0 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

" Съществува разлика между това да знаеш как действа енергията и това да можеш да приложиш знанието си на практика"

" Ако бъдем силни и винаги очакваме положителното, независимо дали резултата е точно такъв, какъвто си мислим или не, тогава чудесата започват да се случват. "

За Селестинското Пророчество

„От половин век насам в света си пробива път едно ново съзнание, ново виждане, което не може да се определи по друг начин, освен като трансцедентално, духовно. Щом вече сте се насочили към тази книга, то значи, че долавяте интуитивно извършващите се процеси. Това ново съзнание започва да се формира, когато отворим сетивата си за вътрешните сили, които движат живота напред. Първоначално започваме да забелязваме онези случайни събития, които идват сякаш тъкмо навреме, за да ни свържат с определени хора и да преобърнат живота ни, да го тласнат в нова и важна посока. Ние вече предусещаме висшия духовен смисъл, който се крие зад тези мистични случайности в много по-голяма степен, отколкото хората в предишни времена. Вече виждаме смисъла на живота в личностното израстване, което е строго индивидуално и носи на човека дълбоко удовлетворение - в онова вътрешно разгръщане, което досега не е намерило своето обяснение нито в науката, нито във философията, ниво в религията. Вече знаем и друго: че когато започнем да разбираме защо нещо ни се случва, да разгадаваме знаците, които крият събитията за нас и да не пречим на тяхното проявление в живота ни, човешкото общество ще направи качествен скок към един съвършено нов начин на живот - който ще бъде в духа на най-добрите традиции и ще създаде културата, към която човечеството винаги се е стремило.”

Живеем в общество, което отхвърля всякакви нестандартни идеи за живота, създаването и развитието му. Почти никой не се замисля за събитията, които съпътстват собствения ни живот, случките, които предизвикват катаклизми и големите обрати в съществуването ни. Селестинското пророчество дава някаква насока в която да мислим и да се развиваме ако сме способни да отворим съзнанието си и да погледнем Света отстрани, не само през собствения си мироглед. 
Науката не дава пълно и точно обяснения на нещата, които ни се случват и затова голяма част от хората търси духовните открития с надеждата да разбере повече и да получи смислено обяснение. И това е нормално за един търсещ и развиващ се човек. Живота има някакъв смисъл и той не е в размножаването и продължението на вида. Вселената ни е създала с някаква цел, която е строго определена за всеки един от нас.
От много години ме мъчат разни мисли и усещания, които в началото смятах за откачени и се опитвах да забравя. Но с времето въпросите станаха много повече, а отговорите липсваха. След като прочетох Селестинското пророчество някои неща ми се изясниха и изведнъж придобиха смисъл. Девет откровения, които обясняват част от случващото се около нас. Въпросът е до каква степен сме готови да приемем тези идеи и да ги свържем с нашия начин на мислене? Дали можем изобщо да се променим в положителна степен и да израстнем духовно? За някои хора това са глупости, защото винаги е по-лесно да живеем с това, което имаме без да се замисляме за това, което е скрито и което ще ни промени. Промянат всъщност е неизбежна част от съзнанието и живота, но тя плаши ограничения ум, защото може да го извади от кутийката, в която се е скрил и да го накара да възприема.
От векове живеем в рамките, налагани ни от обществото, религията и закона. За обикновения човек без желание да се замисля, тези рамки са задължителни, за да го държат в границите на реда и да не се изкушава да се обръща към тъмната си страна. Но за разумния, духовния, амбициозен пътешественик рамките са пречка за развитието. Ценностите не се налагат, а се изграждат в процеса на осъзнаване на „добро” и „зло”, колкото и относителни да са те.

image
Селестинското пророчество насочва мисълта в една много различна и интересна посока.


В първото откровение се споменават случайните събития, които ни водят в някаква посока. Ако се замислим за това, ще открием колко случайно се е развил нашият живот. На пръв поглед безсмислените срещи и ситуации могат да се окажат от жизнена важност за бъдещето ни, кариерата, любовта, здравето. Когато сме готови да отворим съзнанието си за духовното познание и мистичното, тогава случайностите ще станат повече и ще се открият нови възможности пред нас. Тези събития ще ни отвеждат в правилната посока и ще ни подсказват как да продължим пътя си напред, как да разпознаваме важната за нас информация. 
Може би звучи налудничево и нереално и е нормално да звучи така, защото мозъкът не може да възприеме нещо невидимо и неутвърдено да бъде реално и истинско. Колкото повече слушаме или четем затова, толкова по-глупаво и безсмислено ни се струва, защото това е всеобщото възприятие на човечеството за всичко необяснимо и мистично. Но ако можем да навием рамките и преразгледаме събитията, ще се уверим сами, че има нещо повече от това, което можем да видим и докоснем.
Случайността присъства в нашия живот и именно тя ни води в някаква посока. Всички тези хора, които срещаме ни обогатяват по някакъв начин и в зависимост от това до каква степен сме склонни да възприемем тяхното познание и светоглед, се определя самите ние какви искаме да бъдем и какви ще бъдем.
До каква степен вярваме в съдбата? Тя ни предоставя избор, но ние сами решаваме какво да направим с възможностите ни и по коя пътека да продължим.

 



http://xn----dtbhabqofulabackqbfdckifj6j.com/



Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rozzata
Категория: Други
Прочетен: 498760
Постинги: 249
Коментари: 319
Гласове: 2907
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930