Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2016 18:54 - Тайната на Шамбала Част - 2
Автор: rozzata Категория: Други   
Прочетен: 954 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тези политици се противопоставяха на твърденията на реформаторите, че демокрацията никога не може да се постигне, докато не бъде основана не върху изопачени телевизионни клипове, а на публичен дебат - при който гражданите получават възможност да преценяват поведението, изражението и истинността да думите на даден кандидат и да се позовават на интуицияата си, за да изберат най - добрия. Докато минавахме през храмовете, ни стана ясно, че всички те са съсредоточени върху определена сфера на човешкия живот. Наблюдавахме мнозина световни лидери, ръководени от страха - включително онези в китайското правителство, които получаваха помощ, за да се присъединят към световната общност и да въведат икономически и социални форми. Във всеки един от слчайте пространството зад участниците в ситуацията просветляваше и обзетите от страх, които действаха с цел да контролират или манипулират, за да си осигурят лична власт, постепенно започваха да отстъпват от своите упорито поддържани позиции. Докато бягахме след лабиринта от храмове, търсейки бабата на Таши, все си задавах един и същи въпроси. Какво точно ставаше тук? Каква бе връзката между дакините или ангелите и молитвените проникновения, които се осъществяваха? Какво знаеха живеещите в храмовете, което бе неизвестно за нас? Дойдохме до място, откъдето се виждаха храмове на цели мили разстояние, докъдето погледът ни стигаше. Пътечки вървяха във всички посоки. В далечината още се чуваха хеликоптерите. Както си стояхме, още един голям храм на пестотин фута зад нас се срина с трясък.
– Какво става с тези хора които, са в тези храмовете? - попитах Таши.
Той гледаше втренчено облака прах, който се издигаше от камънаците.
– Не се тревожи, нищо им няма. Те могат да се преместят на друго място, без да бъдат видени. Проблемът е, че ролята им като проводници на енергия е нарушена.
Той ни изгледа и 2мата.
– Ако те не успеят да помогнат в тази ситуация, то кой друг?
Уил приближи до Таши.
– Трябва да решим накъде да вървим. Не разполагаме с много време.
– Баба ми е някъде тук - каза той. - Баща ми ми каза, че се намира в един от централните храмове.
Загледах се към лабиринта от каменни постройки.
– Не виждам никакъв физически център.
- Баща ми нямаше предвид това - каза Таши. - Искаше да каже, че баба ми е в храм, който е концентриран върху,централните финални проблеми на човешката еволюция. Таши оглеждаше храмовете в далечината, докато казваше тези думи.
– Ти можеш да видиш хората тук по - добре от нас. Не може ли да поговориш с тях и да ги попиташ на къде да вървим?
- Опитах се да говоря - отвърна тий, - но енергията ми не е достатъчно силна. Сигурно щях да мога, ако останех тук още известно време. Таши не бе довършил изречението си, когато и друг храм се събори на земята, този път много по - близо.
- Трябва да изпреварим войниците в  енергийно отношение - каза Уил.
- Почакайте за момент - спомена Таши. - Струвами се, че виждам нещо.
Той се бе загледал към лабиринта от храмове. Аз също погледнах нататък, но не забелязах нищо особено. Обърнах се към Уил, но той само сви рамене.
– Къде? - Попитах Таши.
Той вече бе поел пътеката вдясно и ни направи знак да го последваме. След като вървяхме бързайки двайсет минути, спряхме пред храм, чията архиктетура много приличаше на всички останали, с тази разлика, че беше по - голям и тъмнокафявият камък, от който бе изграден, имаше светлосинкав отенък. Таши стоеше неподвижен и гледаше напрраво към масивната каменна врата.
- Какво има, Таши? - попитах.
Далеч зад нас чухме трясък на още един храм, който рухваше. Таши погледна към мен.
- Храмът от съня ти, за който каза, че в негп намираме някого, не беше ли син? Аз отново погледнах към храма.
- Да - отвърнах. - Такъв беше.
Уил тръгна към вратата и обърна поглед към нас. Таши кимна и Уил отмести огромния каменен блок. Храмът бе пълен с хора, Както и преди, успявах да видя само леките очертания на множество силуети. Те всички, изглежда бяха в движение, събраха се наоколони и аз почуствах обзет от опртеделено чувство на радост. Те се движеха така, че оставях с впечатлението, че отиват към средата на храма. Аз се обърнах в тази посока и видях да се отваря пространствен прозорец. Започнахме да наблюдаваме редица сцени от Средния изток, последвани от Ватикана, след това Азия, като всички сцени създаваха впечатление за разрастващ се диалог между отделните институциални религии. Наблюдавахме сцени, които показваха как се развиваха все по - голяма толерантност. В рамките на християнството, както католическо така и протестантско, започна да става ясно, че същинското християнско преживяване и преживяването на посещение и просветление в източните религии, юдаизма и исляма - самото преживяване - е съвършено еднакво. Всяка религия поставя акцент върху различни аспекти на това мистично взаимоотношение с Бога. Източните религии наблягат на самият ефект над съзнанието, преживяването на светлина, на чувството за единение с вселената, освобождаване на желанията на егото и специфично отсранение. Ислямът подчертава чувството  на единство, което е резултат от съпреживяване с всички останали, и силата груповото действие. Юдаизмът набляга на значимостта на традицията, основаваща се върху такова единство, върху преживяното на избранничество и на това, че всеки жив човек е отговорен за еволюцията на човешката духовност. Християнството набляга върху идеята, че духът се изивява в човешките същества не само като все по - ясно осъзнаване за единение с Бога, но и като висше Аз - че ние можем да разгърнем своята същност по - цялостно и можем при едно вътрешно водителство и мъдрост да постъпваме така сякаш човешката личност на Бога, Христос гледа през нашите очи.
В сцената пред погледа ни ние виждахме резултатите от тази нова толерантност и единство. Все повече и повече фокусът се насочваше върху самото преживяване на свързаност с Божественото, а не върху различните акценти. Появяваше се и воля за разрешаване на етническите и религиозни конфликти, по - голямо разбирателство между религиозните лидери и едно ново разбиране за това каква сила се крие в молитвата, ако всички разгънат свойтр полета в религиозно единство. Докато наблюдавах, разбрах напълно какво лама Ригден и Ани ми бяха казали по - отношение обединението на религиите - че това ще бъде знакът, че тайните на Шамбала започват да се опознават.

От книгата - Тайната на Шамбала, от - Джеймс Редфийлд



Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rozzata - 09:11 - loop1 09:11 - loop1 В...
25.11.2016 11:41
09:11 - loop1
09:11 - loop1
Всеки ден и нощ, Васил Аспарухов е с вас. Нито прочита текста, нито вниква в него, минусчета раздава в час. Толкова ли не разбра, че е за смях...
цитирай
2. rozzata - Вече го няма Нео в блога и сега се о...
25.11.2016 11:54
Вече го няма Нео в блога и сега се опитва мене да дразни, обаче не съм на неготово, дребно и примитивно ниво, ооо горкият той, цял ден седи в малката бутка на паркинга и кисне в блога, зада види дали съм пуснал пост или не и да сложи минусче. За някой хора живота явно им е блог.бг и тръпнат в очакване, като муха на мед да видят какво става. Гони близо 50то, пък се държи по - зле и от пубер, то дете на 10г има повече акъл от него. Кой му е казал, че е умен не знам. хахахаха
Примитивна, моя малка, душицо мозъче колкото, едно грахово зърно.
Хахаха, за нищо не ставаш освен за подигравки.....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rozzata
Категория: Други
Прочетен: 495925
Постинги: 249
Коментари: 319
Гласове: 2907
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031