Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2016 21:46 - Пирамидите на Антарктида остават неразгадани и до днес
Автор: rozzata Категория: Други   
Прочетен: 1367 Коментари: 1 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Пирамидите, открити на Антарктида създават редица поводи за спорове. Хипотезите около тези структури са десетки. Някои смятат съществуването им за лъжа, а други са на мнение, че тези пирамиди са направени от човешка ръка и са само малка част от много древни паметници, скрити под ледената обвивка на континента Антарктида. Не са малко и хората, които подкрепят твърдението, че тези пирамиди не са нищо повече от природни образувания. Изследванията на научни експедиции, работили там  показват, че преди милиони години, Антарктида не е била покрита с лед, а с тревна растителност и гъсти гори. Климатичните условия са били повече от благоприятни. Твърде вероятно е този негостоприемен днес континент да е бил люлка на много древна цивилизация. Около Антарктида винаги е витаела някаква загадъчност, което е причина континента да е в центъра на различни конспиративни теории.

Доктор Ванеса Бауман от Британски антарктически проучвания твърди, че преди милиони години климата на Антарктида далеч не е бил такъв, какъвто го познаваме днес.

„Ако се върнем във времето 100 милиона години назад и посетим Антарктида ще открием гъсти гори, подобни на тези, които съществуват в Нова Зеландия днес“, обобщава Бауман.

Преди 170 милиона години настоящият леден континент е бил част от суперконтинент наречен Гондвана. Преди около 45 милиона години Антарктида се откъсва. Някога Антарктида е била разположена на север с тропически климат. Това, което виждаме сега като лед и сняг в далечното минало е било тучни зелени гори, обитавани от различни древни форми на живот.

image

Джейн Франсис от университета в Лийдс казва: „Аз все още намирам идеята, че на Антарктида е имало зелена растителност и гори за объркваща. Ние приемаме, че Антарктида винаги е била такава, каквато я познаваме сега, но ледените шапки се появиха относително скоро в геоложката и история. „

Ако Антарктида наистина е бил толкова красив континент в далечното минало, с масивни джунгли и древни форми на живот, шансът там да са се заселили и хора е огромен. За съжаление човечеството не разполага с никакви конкретни доказателства за това, тъй като изследването на тази ледена пустиня е изключително трудно и много скъпо.

Днес без подходящо оборудване, човек не би издържал много дълго на континента, което значително възпрепятства научните експедиции.

Досега експертите са открили полени във взети проби. Това означава, че в някакъв момент температурата там е била около 20 градуса по Целзий.

През 2012 г. експерти от Института за пустинни изследвания в Рино, Невада откриха 32 вида бактерии в езерото „Вида“. Това според учените доказва, че в далечното минало, климатът на Антарктида е бил много по-благоприятен. Когато към това заключение добавим и намерените пирамиди върху повърхността на континента, предположението, че Антарктика е бил обитаван от древна цивилизация изглежда все по-вероятно. Много хора смятат, че точно както в Азия, Европа и Африка е имало древни цивилизации, така и Антарктида е имала своите заселници, създатели на впечатляващи структури и антични пирамиди.

Въпросът е как са създадени пирамидите?

Ако се докаже, че тези структури са направени от човешка ръка, това ще промени революционно разбирането ни за историята на човечеството.

Геолозите са на мнение, че има многобройни природни образувания, които лесно могат да бъдат объркани с изкуствени, построени  обекти. Пирамидалните  формации може да са обикновени скалисти върхове, известни като „нунатак“ които са без ледена покривка или сняг. А ясно видимите и еднакви четири пирамидални страни на намерените обекти, геолозите обясняват с ерозия. Като допълват, че пирамидите може да изглеждат като изкуствени структури, но истината е, че те могат лесно да се формират след  природни ерозивни влияния в продължение на милиони години.

Ако наистина на Антарктика е съществувала древна цивилизация, тогава рано или късно човечеството ще намери следи от съществуването и

image

Температурата на Антарктическия полуостров през последните години се е повишила с тревожните 2,8 градуса по Целзий. Това означава, че ако това затопляне продължи с тези темпове е много вероятно в бъдеще да станем свидетели на „тропическия климат“ на Антарктида.

Има много привърженици на теория, според която Антарктида е дом на много тайни извънземни бази

Ако погледнем няколко десетилетия назад, ще открием, че нацистите са били изключително заинтересовани от изследването на ледения континент. Там те са изградили масивна станция, наречена „База 211“

Според редица слухове, “ База 211″ е всъщност подземен град, разположени във вътрешността на планинска верига без лед, носеща името Muhlig-Hofmann, а територията е наречена от нацистите земята на кралица Мод. Според геолози, които са участвали в германската експедиция на това място имало зелена растителност появила се благодарение на горещи извори или други геотермални източници.

Едно от най-интересните изказвания около Антарктида е направено от немския военноморски офицер Карл Дьониц, който каза: „Немският подводен военноморски флот е горд, че построи за Фюрера в друга част на света Шангри – Ла земя, върху непревземаема крепост. „

НП/ по материали на чуждата преса.

https://novotopoznanie.com/pyramids-of-antarctica-remain-unresolved-to-this-day/




Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rozzata - Смях Смях Смях
30.11.2016 14:02
12:52 - loop1
12:52 - loop1
12:52 - loop1
12:51 - loop1
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rozzata
Категория: Други
Прочетен: 498408
Постинги: 249
Коментари: 319
Гласове: 2907
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930