Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2018 15:35 - Рицари на Златния кръг
Автор: rozzata Категория: Други   
Прочетен: 629 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
 
  Организация, създадена от д-р Джордж У. Л. Бикли през 1854г. в Синсинати, Охайо. Много от членовете тогава са и масони от Синсинати. Златният кръг е тясно свързан с френската тайна група, наречена ,,Сезоните", за която се шушука, че е клон на Илюминатите. Подобно на франкмасоните, Рицарите на Златния кръг имат много ритуали, включително тайни ръкостискания и пароли. За да се присъединят, всички членове трябва да положат следната клетва, докато над главата им се държи жива змия:

    И когато мъчението се окаже твърде слабо, ще изстържем мозъка му от черепа и ще сложим лампа в черупката, за да осветим душата му от тук до ада.
   Планът на Бикли за неговия Златен кръг е да създаде нова нация, която ще включва югоизточните САЩ, Куба и Западните Индии, Мексико и Централна Америка. В тази нова нация робството ще е законно. Благодарение на безплатния труд - докато робството е забранено другаде - новата нация ще доминира на глобалния пазар на кафе, тютюн, ориз и захар.    Подобно на много тайни общества, РЗК се интересува от етническата чистота. Те вярват, че нацията им трябва да се ръководи само от мъже с чиста англосаксонска кръв и че мексиканците трябва да бъдат отстранени. Това етническо прочистване ще се нарича ,,тексасизиране".      През 1860г. армия от членове на РЗК, петдесет хиляди на брой, е разположена в Сан Антонио, Тексас, и мобилизирана не само да убива мексиканците в Тексас, но и да атакува мексиканската граница. Всъщност осъществени са две кратки и неентусиазирани атаки, но Мексико защитава границата си както трябва. Това става в годината преди Гражданската война и РЗК решава, че именно могъщите мъже на Север са техни истински врагове, а не мексиканците. Новите лозунги включват ,,убиван на Уолстрийт" и ,,атакуване на Вашингтон".    Подобно на франкмасоните, РЗК е разделена на степени. Групата има три основни части: Външна и вътрешна милиция (армията), Външен и вътрешен гвардейски корпус (граждани) и Американски легион (управляващо тяло). Към началото на Гражданската война през 1861г. РЗК има 65 хиляди членове на Юг и други 20 хиляди на Север. Северняците кроят създаване на ,,Северна конфедерация". Тринадесет хиляди от тези мъже са хвърлени в затвора по време на войната, обвинени в нелоялност след разкриването на огромен заговор, в който членовете на РЗК на Север планират да завладеят арсеналите на Съюза. Много северняци критикуват масовото задържане, казвайки, че само малък процент от затворените са действителни членове на РЗК и че Линкълн използва заплахата на РЗК като извинение за хвърлянето в затвора на всеки, който критикува неговата администрацията.
   Според една публикация на РЗК от 1861г. надвисналата Гражданска война между Съюза и Конфедерацията е резултат от заговор на североизточни и европейски тайни общества, използващи парите, осигурени от семейство Ротшилд.
   От РЗК по време на войната се отцепват две групи: Орденът на американските рицари и Синовете на свободата. След войната РЗК минава в нелегалност и еволюира в Ку-клукс-клан - повече за клана Ку-клукс-клан натисни ТУК
   Двама от най-прословутите членове на РЗК са Джон Уилкс Бут - човекът, който убива Ейбрахам Линкълн, и обявеният за извън закона джеси Джеймс. Бут е част от сложен заговор за сваляне на американското правителство, включващ агенти на РЗК, от който убийството на Линкълн първоначално е много малка част.

http://illuminatibg.blogspot.bg/2015/05/blog-post_2.html



Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rozzata
Категория: Други
Прочетен: 498482
Постинги: 249
Коментари: 319
Гласове: 2907
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930