Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2018 13:31 - НИКОЛА ТЕСЛА – НЕРАЗБРАНИЯТ И ОГРАБЕН СЛАВЯНСКИ ГЕНИЙ Част - 2
Автор: rozzata Категория: Други   
Прочетен: 958 Коментари: 1 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Втора част.

Две основни идеи направляват живота на гения Никола Тесла:

Получаването на евтина електроенергия и безжичното й пренасяне. 

image

Светът ни е потопен в огромен океан от енергия казва той. 

Но в света не се намери нито една личност или сила да внедри това, което геният Никола Тесла откри и показа на хората.

Тесла доказа, че Земята е един гигантски кондензатор, в който могат да се появят и разпространят стоящи електромагнитни вълни и при подходящо честотно въздействие, такива вълни могат да се възбудят резонансно. Това означава, че до всяка точка от земното кълбо може да се докара огромно количество електроенергия, стига само внимателно да се изчисли нужната за целта резонансна честота!

Мечтата на Никола Тесла била да изобрети и предостави безплатна енергия на човечеството. И той постигна това.

Тесла открива начина за придобиване на неограничена, общодостъпна и почти безплатна енергия за човечеството, но егоизтичните икономически интереси на хора като милионерът Морган надделяват и изобретението му съзнателно е погребано.

imageТесла дори конструира система от кули, които да пренасят на далечни разстояния безплатната енергия,  която той е в състояние да извлича директно от  атмосферата, която ни заобикаля.

Със своята честност, той не може да проумее защо хората не приемат евтината, неограничена и достъпна за всеки енергия.

Сред учените започват разгорещени спорове за ефективността, за разходите, реалността и достатъчност на доставките, както и за самото съществуване на безплатна енергия, което се приема от повечето като „химера“.

За да докаже правотата на своята теория и лабораторни експерименти, Тесла се захваща с ентусиазъм за работа. Заминава в Колорадо Спрингс, място, известно с многото на брой ужасяващи бури.

imageНа 2000 м. надморска височина Тесла посторява резонансен трансформатор с впечатляващи размери – първичната намотка е с диаметър 15 м, вторичната е свързана с мачта, извисяваща се на 60 м над земята, а най-отгоре има медна сфера с диаметър 1 м. Трансформаторът бил с възможности за пренастройване в широк честотен диапазон – от 60 до 150 000 Hz.

С тази гениална конструкция Тесла доказва, че планетата Земя е проводящо, отрицателно заредено кълбо. По време на гръмотевична буря по повърхността й се установяват стоящи електромагнитни вълни.

imageИ през Земята могат да се установят стоящи вълни изкуствено, което Тесла е доказал с един от най-зрелищните си експерименти.

Когато захранването е подадено от разположена на около десетина километра електростанция върху трансформатора, искровите разряди откъм медната сфера достигнали 40-метрова дължина.

Гръмотевицата, която съпровожда разрядите се чува на около 20 км. оттам, а около кулата пламтяло огромно светещо кълбо.

Целият град Колорадо Спрингс бил обхванат от чудовищна паника. Конете получавали електрошокови удари през подковите, между краката на хората и земята прескачали искри, всички метални предмети били обхванати от студени пламъци.
imageИзгорял и генераторът на захранващата трансформатора електростанция. Но не защото експериментът черпел много голяма енергия, а защото в намотките на генератора (подобно на вторичната намотка на трансформатора на Тесла) възникнали мощни високочестотни токове, а предизвиканите от тях искри изгорили изолацията!

Но в резултат на експеримента, на около 40 км от кулата, точно там, където по предварителни изчисления се очаквало да е върхът на стоящата електромагнитна вълна генерирана от експеримента, 2000 лампи забити в земята светват!

Резултатите от експеримента в Колорадо Спрингс Тесла обобщава в дълга статия под заглавие “Проблемът за увеличаване на енергията на човечеството”. Статията произвежда небивал интереси е преиздавана и цитирана многократно.

Експериментите на Тесла в Колорадо Спрингс силно впечатляват Джон Пирпонт Морган – собственик на банкерска къща “Морган” – един от най-богатите хора по онова време. По негова покана през 1900 г. Тесла пристига в Ню-Йорк, за осъществяване на грандиозния проект “Уордънклиф”

image(“Wardenclyffe”) – световен център за безпроводникова връзка.

Тесла купува на остров Лонг Айлънд земя с площ 0,8 кв.км. Ученият поръчва на архитекта Гроу да проектира дървена кула с височина 47 метра с медна топка на върха. Съпроводено с големи мъчнотии, през 1902 г. строителството е завършено, а кулата получава името на проекта – „Уондърклиф“. Пробното пускане на грандиозното съоръжение се е състояло през 1905 г. и предизвиква потресаващ ефект.

“Тесла запали небето над океана на хиляди мили” – писали вестниците. Това било огромен триумф за учения.

Неговият близък приятел Марк Твен го наркъл „повелител на мълниите”.

Но през 1900 г. Маркони е осъществил предаване на трансатлантически сигнал през океана до Канада а системата му за връзка се оказва много по-икономична и по-перспективна.

Тесла е достатъчно честен, за да сподели с Морган, че се интересува не от система за връзка, а от безпроводникова система за предаване на големи енергии до всяка точка на Земята.

Но финансовите интереси на Морган са свързани със системата за връзки и поради това прекратява всякакво финансиране на Тесла.

След този пръв и единствен пуск на кулата Уордънклиф Тесла напуска сградата изоставайки в нея всичките си бележки, чертежи, изчисления и никога повече не се завръща на острова.

През следващите 8 години Тесла преживява “кризата на неразбрания гений”.

Той не може да проумее защо хората не приемат евтината, неограничена и достъпна за всеки енергия, която им се предлага, а отиват на трудни, скъпоструващи и нискоефективни решения.

През този период той се откъсва от света и самостоятелно работи по безпроводниковото предаването на големи енергии на разстояние.

Тесла се отдава на експерименти, за които нищо определено не може да се каже освен, че той работи по използването на цялата Земя като проводник.

Според него цялата планета може да се разглежда като плътно метално кълбенце и каквото може да се направи с металното топче, това може да се осъществи и със Земята.

През този период почти всичко, което прави Тесла, остава неразбрано от съвременниците му, а и той не си прави труда да дава обяснение. Още през 1893 г. Тесла построява първия вълнов радиопредавател, изпреварвайки с това Маркони, но едва преди да умре – през 1943 г. Върховният съд на САЩ потвърждава авторството на Тесла в изобретяването на радиото.

imageГоворят се невероятни неща за негов експеримент, свързан с голямото нюйоркско земетресение. Носели се също слухове, че “падането” на Тунгуския метеорит е дело на експеримент на Тесла по пренасяне на енергия, използвайки Земята като предавател.

През 1931 г., вече възрастен, но все така неуморим, Никола Тесла демонстрира на смаяната публика нов, невиждан феномен. На снимката т.нар.“Бубина(намотки) на Тесла произвеждащи синя светлина.

От обикновен автомобил сваля бензиновия двигател и поставя електромотор. Към него Тесла прикрепя неголяма кутия, от която стърчат две метални пластинки, сглобена от закупени в магазин за резервни части елементи.

”Ето, че имаме и енергия” – заявява изобретателят, сяда на волана, натиска педала и колата потегля. Така той я кара цяла седмица, развивайки скорост до 150 км/ч. Никакви батерии, никакви акумулатори, а енергия от атмосферата.

Би било странно, ако военните не обърнат внимание на технологиите на Никола Тесла. Особено в началото на Втората световна война. В 30-те години в  корпорация RCA той се занимавал със секретни проекти.

Това са военни проекти, в които влиза безпроводниковото предаване на енергия за поразяване на противника, създаването на резонансно оръжие и опити за въздействие и управление на климата.

На 11 юли 1934 г. вестник „Ню Йорк Таймс” съобщава, че Никола Тесла е разработил смъртоносно оръжие – лъч от частици, които чрез високо напрежение се ускоряват до големи скорости. Според вестника „смъртоносният лъч”, който може да праща през въздуха концентрирани imageлъчи от частици и да покосява милионни армии, е най-важното от изобретенията на Тесла.

Притеснен да концентрира подобна сила в ръцете на една единствена държава, Тесла разделя плановете си като части на пъзел и ги дава на английското, канадското, американското и руското правителства.

Има множество версии относно тези разработки и е невъзможно да се отдели истината от измисленото.

В рамките на тези версии е и Филаделфийският експеримент, разработен не само от знаменития хърватин, но и с участието на други гениални учени като Джон фон Нойман. Тесла като директор на експеримента има сериозни резерви защото счита, че ще има човешки жертви, но той умира в процеса на подготовката му.

imageВърху борда на военния кораб “Елдридж” монтират два генератора на Тесла, с цел корабът да се направи невидим за радарите.

Разработката е известна под кодовото име „проект Дъга”. Говори се, че при включване на генераторите се получил потресаващ ефект – корабът изчезва от залива Филаделфия и се появява в Норфолк, на няколкостотин мили оттам.

Изключването на генераторите връща кораба обратно в залива, но членовете на екипажа са тежко пострадали. Има мъртви, има и живи, но те не могат да ходят. Всички живи са обхванати от пълна дезориентация и дълбок ужас.

Поради тези “странични” ефекти, официалната версия е, че проектът “Дъга” се закрива.

Милионите, които е имал в периода на работа с Уестингхауз, без остатък отиват за огромния проект “Уондрклиф” и Тесла изпада в тежко финансово положение.

Множество от неговите най-важни разработки са изгубени за поколенията, а голяма част от дневниците и ръкописите му изчезват при неизяснени обстоятелства.

Има данни, че документацията от експериментите и разработки на Тесла са иззети от ЦРУ и ФБР и вече се използват за различни военни разработки.  

Проектът HAARP, основан на разработки на Тесла е част от американския военен арсенал, който включва и създаването на космическия щит за противоракетна отбрана. Чрез него ще бъде възможно да се манипулират икономиките на цели държави чрез предизвикване на изкуствени климатични аномалии.

Поради това, че разполагаме и с други данни считаме, че проекта  HAARP е реална цел за американците, затова ще изготвим отделен материал.

Тесла не оставя физическа теория, но с помощта на безчислени експерименти създава база за съвсем ново – резонансно разбиране на електромагнетизма.

Той също има значителен принос за научното и практическо обогатяване и разширяване на електротехниката.

imageСпоред научните и най – вече практически открития на гениалния хърватин Тесла, вселената е единна непрекъсната електромагнитна среда, а материята – една от проявите на организирани електромагнитни колебания, които могат да се опишат с математически алгоритми, което и направил. 

Наследството, оставено ни от Никола Тесла не е свързано само с историята на физиката и технологията, а е далече по – глобално и всеобхватно.

Същността му е в общочовешкото значение на творчеството, както е за науката.

imageОгромното наследството на гения Никола Тесла се изразява в над 7000 патента, една голяма част от които са в бита ни, а други са обсебени от военните на САЩ.

Никола Тесла умира на 7 януари 1943 в хотел „New Yorker“ в Ню Йорк на 86 години в абсолютна мизерия, неоценен, неразбран и самотен.

В родната Хърватия популярността на Тесла е огромна, за което свидетелства скулптурата на учения в центъра на столицата Загреб. А урната, в която се пази прахът на Никола Тесла се намира в музея в Белград.




Гласувай:
12



1. barin - Истински гений е Никола Тесла, r...
10.08.2018 19:03
Истински гений е Никола Тесла, rozzata. Такива открития е направил, за които дори не знаем. Мисля, че за някои още не е дошло време да ги знаем и приложим. Особено пътуване във времето и минаване през времеви коридори.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rozzata
Категория: Други
Прочетен: 497859
Постинги: 249
Коментари: 319
Гласове: 2907
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930