Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06 20:15 - ФЕНОМЕНЪТ ОТ СЕЛО КОНЬОВО ВЛАЙЧО ЖЕЧЕВ ПРЕДРЕЧЕ СЕГАШНИЯ АД Част1
Автор: rozzata Категория: Други   
Прочетен: 219 Коментари: 0 Гласове:
7ФЕНОМЕНЪТ ОТ СЕЛО КОНЬОВО ВЛАЙЧО ЖЕЧЕВ ПРЕДРЕЧЕ СЕГАШНИЯ АД POSTED ON 17.06.2019BY JABBA POSTED IN ЛЮБОПИТНО, МИСТЕРИИ И ПАРАНОРМАЛНО

Янко Кожухаров е бил депутат в 36-ото Народно събрание от СДС, после става независим. Инициатор на първата парламентарна националистическа група, която остава нереализирана заради разпадане на парламента. (Феноменът от село Коньово)

Като публицист и политик той е възхваляван от едни и оплюван от други. Има привърженици, които го смятат за истински националист, и опоненти, които го наричат агент на три разузнавания, бизнесмен рекетьор и контрабандист, длъжник на банки, които е завлякъл, и куп други прегрешения.

Кожухаров е завършил Московския институт за международни отношения, където е бил състудент с Филип Боков, Огнян Пишев, Христо Малеев, Атанас Папаризов, Юлия Владикова, а по-късно и Жан Виденов, Ирина Бокова. Бившият народен представител продължава да разказва за своите любопитни, а доста често и шокиращи истории с известните си приятели.

Този път той си спомня за феномена от село Коньово, Новозагорско – Влайчо Жечев, с когото животът го свързва. – Ванга винаги е сочена за най-силния български феномен. Как мислете – има ли българин с по-силни магически способности от петричката Пития?

Историята помни човек, който я е надминавал – и това е дядо Влайчо Жечев, за когото малцина вече си спомнят. Благодарение на него стотици майки научавали съдбите на синовете си по време на двете световни войни. Никога през живота си той не е взел нито лев от хората, които питали за близките си.

Какво ще ни разкажете за дядо Влайчо, с когото сте се познавали лично?

Пророкът на народа, както казваха на Влайчо Жечев, е роден на 15 август 1894 г. в с. Коньово, Новозагорско. Още като съвсем малък той не е бил като останалите – не искал да играе с другите деца, а изучавал виденията, които му се явявали непрекъснато. Веднъж, докато бил сред гората, отново съзрял нещо. Никой не му повярвал и дори му се присмели.

Предполагам, че не след дълго съселяните му се убедили, че не са прави?

Влайчо е бил още дете, но предсказва Балканската война – и то още преди да се е зародила! Предсказва кои ще отидат на фронта, кои ще загинат и кои ще се върнат живи, какво ги чака… А когато започнала Първата световна война, хората се сетили за него и тръгнали да го търсят, за да го питат за съдбата на близките си на бойното поле.

Не минало обаче много време, и през 1916 година 22-годишният Влайчо бил мобилизиран. Той обаче не се вписвал в образа на обикновения редник. Първо обяснил на командира си, че не иска да стреля по врага.

Влайчо отказва да носи оръжие и заявява, че съвестта му не позволява да убива хора дори и врагове. В раницата си носи Евангелие и през почивката, докато другарите му отдъхват, той тайно чете. Така по-безболезнено понася ужасите на бойното поле.

Отстъпва реда си за отпуск на другите войници, а когато получи колет, на мига споделя храната с другарите… На фронта срещу турците, командирът му многократно го наказва за това, че при проверка го е залавял да караулира с книга (Евангелие), вместо с пушка. Дали му да води полковото магаре, но ясновидецът взел на гръб дисагите, а животното вървяло спокойно зад него…

Как протича животът на ясновидеца след края на бойните действия?

След края на войната Влайчо се завръща у дома в Коньово. Но славата му вече се е разчула и от предсказанията му се поинтересувал дори цар Борис ІІІ При него го води Лулчев – тайният му съветник. Особата се интересува за бъдещето на династията.

По онова време има дъщеря, но няма син, жена му Йоанна Савойска е бременна, но не знае какво отроче да очаква, тоест – ще има ли наследник. Дядо Влайчо му предсказва, че ще има син. Царят е радостен, но скоро помръква, когато дядо Влайчо казва:

„Нито ще е царствен, нито ще царува!“

Няма начин дядо Влайчо да не е бил чувал за Ванга. Интересно ми е обаче приживе той успял ли е да се срещне с нея лично?

По време на пътешествията си по различни градове и села Влайчо много пъти се е срещал с учителя Петър Дънов. Именно създателят на Бялото братство решил да го запознае с Ванга. Събрал ги на вечеря, сложил ги да седят от двете му страни на масата.

И как е преминала срещата им, знаете ли?

Ще предам историята за срещата на петричката Пития с дядо Влайчо, така, както ми е разказвана от самата Ванга.

Петричката гледачка е била известена, че Дънов урежда събиране на основната група на Бялото братство, на която кани и нея. Това се е случило през 1943 година. Тя решава да отиде и да се запознае с тези хора с мисълта, че може би там ще й се удаде да научи повече не само за тях, но и за себе си. Дънов кани на вечеря всички, които са се отзовали на поканата му.

Сред присъстващите бил и неговият последовател от новозагорските села на име Влайчо. С какво умиление само Ванга си спомняше за тази среща, за разговорите!… Тя обичаше подробно да описва какво е било поднесено на трапезата онази вечер, която се врязала в паметта й като незабравима.

Гощавали ги със супа от грис с резенче лимон, с постна мусака и компот от сливи. Дънов им казал: „Добре дошли на тая трапеза, хвала за всичко на Господа, нека Бог все така ни вижда“. Те също благодарили и вечерята започнала. Изведнъж Дънов, който седял близо до Ванга, се обърнал към Влайчо: „Ще кажеш ли на сестра Ванга какво ти говори небето, брате Влайко?”.

Настанала тишина, на Ванга й се сторило, че на брат Влайчо (те така се наричали помежду си – братя и сестри) не му се ще много да отговаря, и след години разбрала защо е било. „Е, какво да й кажа…

Съвсем млада ще овдовее, къщата й ще стане клуб а пред вратата й ще стърчи железен стълб”, продумал феноменът от село Коньово.

На петричката гледачка й станало страшно и болно от тия негови думи – та тя току-що се била задомила, съпругът й Митко от нищо не боледувал… И си помислила: говори, говори, че и твоят ред идва.

Тогава Дънов се обърнал към нея и я попитал: „А ти, сестро Ванге, какво ще речеш на брата Влайко?”. „Какво да му река – всичко ли, което ми казва небето?”. „Всичко, между нас тайни няма”. Тя започнала да обяснява, че той много обича природата, да работи земята и да гледа пчели, но ще дойде време, вместо да събира мед, него да приберат. И се оказва права. „След година брат Влайко няма да продава ни тикви, ни мед”, казала тя.

Как е продължила тази паметна среща?

След вечерята Дънов ги поканил да отидат всички на Седемте рилски езера, но Ванга отказала. Предлагали й да я закарат с муле, но и така не склонила – много път било това за нея. Не могли да я кандърдисат, не отишла на езерата, където Дънов я канел.

А това било любимото място на Учителя – скали, водата – чиста като сълза… Все едно – тя я „видяла“ тая красота… величествени планини, вековни дървета, а сред дърветата – палатките им. Запалили един огън и цялото братство – край него… Пък Дънов – той седи на най-високото…

А имате ли представа какво е имала предвид Ванга с пророчеството си относно Влайчо?

Дошла есента на 1944 г., а с нея – и новата власт. Сред първите, дето си изпатили, бил и Влайчо

Какво му се е случило?

В едно от виденията си през 1947 г. Влайчо вижда смъртта на Георги Димитров. Заради това пророчество комунистите го обявяват за народен враг. И ясновидецът попада в шестгодишен ад. Вкарват го в затвори, лагери, минава през пернишките и бобовдолските мини… Накрая стига и до Белене.

Надзирателите не спирали да го измъчват, но, въпреки това, той успява да излезе жив от капана на лагерите. След години Ванга разказала на свои близки, че наистина го видяла в лагер. Но разбрала, че той ще излезе жив от там.

Влайчо може би е един от малкото световни феномени, които могат да предсказват и собственото си бъдеще, защото в свои записки пише, че ще се измъкне жив от ада на заточението.

Освен на себе си, предполагам, че феноменът от село Коньово е прозрял бъдещето и на някои от своите мъчители?

Когато един от следователите в милицията го заплашвал и се държал грубо с него, дядо Влайчо му казал: „Внимавай, защото и ти ще дойдеш при мене“. И наистина – след два месеца този началник пристигнал в концлагера като… затворник! Бил хванат, че прехвърлял политически противници на властта срещу пари и подкупи по нелегален канал в чужбина.

Дядо Влайчо се приближил към него и му казал: „Добре дошъл! Нали ти казах, че ще дойдеш при мене!“. Онзи го гледа, не може да се помири с пророчеството на дядо Влайчо и го пита: „Да имаш още нещо да ми кажеш?“. „Ще ти кажа: „Ако речеш да бягаш, ще те разстрелят като псе!“. Така се разделили.

След време следователят бил пуснат от концлагера и решава да бяга през границата в Югославия, но там бива разстрелян като куче при опита за бягство. Феноменът от село Коньово научил това по-късно, когато един от началниците в милицията, на който той помогнал със съвет за болната му жена, му го съобщил. Казал му:

 

„Ти знаеш ли, че оня, дето те изпрати в концлагера и гдето ние го изпратихме след тебе също там, се опита да избяга през границата и го утрепаха?“. Дядо Влайчо поклатил глава: „Аз го предупредих!…“.
Гласувай:
8
1Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rozzata
Категория: Други
Прочетен: 241561
Постинги: 247
Коментари: 311
Гласове: 2889
Календар
«  Октомври, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031