Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2019 12:22 - Как 5G ще убие птиците, пчелите и вашите близки… - НАСЕКОМИТЕ И ТЯХНОТО ИЗЛАГАНЕ НА РАДИОЧЕСТОТНИТЕ ЕЛЕКТРОМАГНИТНИ ВЪЛНИ
Автор: rozzata Категория: Други   
Прочетен: 1278 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В доклада си от май 2009 г. гореспоменатата американска федерална агенция “Fish and Wildlife” призова Американския конгрес да проучи потенциалните взаимовръзки между безжичните устройства и изчезването на колониите от пчели.
Пчелите са положително заредени, докато цветята са отрицателно заредени. Излагането на радиочестотна радиация (РЧР) нарушава механизмите за естествена ориентация и навигация на пчелите и другите насекоми, които използват както магнитното поле на Земята, така и слънчевата светлинна енергия за ориентиране и навигация. Тези изкуствени честоти карат пчелите и насекомите да се чувстват неспокойни, да развиват тенденция за летене в рояци, прави ги все по-агресивни, а пчелните колонии не оцеляват в 62.5% от пчелините!

Изследванията, извършени в Европа са документирали дезориентацията на пчелите по време на летежа им, по-ниски количества на произведен мед и понижени нива на оцеляване вследствие на излаганенето им на радиочестотна радиация от безжичните клетъчните кули на разстояния от 500 и 800 метра.

Излагането на на електромагнитно излъчване от DECT телефонните кули, които са подобни на стандартните излъчвателни кули за мобилни телефони, има вредни ефекти върху честотата (редовността) за снасянето на пчелните яйца, завръщането на пчелите в кошера и производството на мед.

МРЪСНОТО ЕЛЕКТРИЧЕСТВО
Предлагаме ви да видите едно интервю с д-р Сам Милхам на тема “Мръсното електричество”. За съжаление не разполагаме с достатъчен ресурс да ви представяме всичко на български език… Материалът е на английски.

В допълнение, д-р Меркола написа една особено важна статия за радиочестотната радиация и “мръсното електричество”. Мисля, че читателите на American Intelligence Media ще оценят тази статия като много интересна и полезна.
Статията е: Мръсното електричество – Скритият механизъм задействащ епидемията от заболявания и по-ниската продължителност на живота, д-р Меркола , 28 май 2017 г. (бел. прев. – преводът на статията следва отдолу).
“Много от заболяванията на цивилизацията ни, особено ракът, са свързани с изкуствено предизвиканите промени вследствие въздействията на електроенергията под формата на електромагнитни смущения (ЕМС), които смущения също така биват обозначавани с термина “мръсно електричество”.
Историческите данни назад във времето показват, че електрификацията е намалила продължителността на живота. Електромагнитните смущения влияят на биологичните организми и засягат митохондриалната функция, за която вече знаем, че лежи в основата на почти всички хронични заболявания. Определени ракови заболявания съвпадат с определени сигнални честоти, което означава, че строго определени сигнални честоти причиняват строго определени типове ракови заболявания.
Знаехте ли, че значителен процент от болестите, на които сме свидетели в наши дни, са свързани с изкуствено предизвиканите промени вследствие въздействието на електроенергията? В едно интервю, д-р Сам Милъм (Sam Milham), автор на книгата “Мръсното електричество: електрификацията и болестите на цивилизацията”, обяснява опасностите за здравето произлизащи от електромагнитните смущения (ЕМС) вследствие на мръсното електричество.
Д-р Милъм е лекар и епидемиолог и е прекарал десетилетия извършвайки първите изследователски проучвания в тази област (бел прев. – сега през 2018-та година, той е на 86 години). В своята книга той подробно разяснява обширните изследвания, които е предприел, за да разкрие връзката между мръсното електричество и човешките болести. Накратко казано, мръсното електричество, или по-точно електромагнитните смущения (ЕМС), влияят на човешката биология и най-вече на митохондриалната функция, която е в основата на почти всички хронични заболявания.

§ 
Какво представлява мръсното електричество?
Слънчевата светлина е естествена форма на електромагнитна честота (ЕМЧ). Също така обаче всред околната среда ние попадаме под влиянието на 4 основни вида изкуствени честоти:
електромагнитната честота;
честотата на изкуствената светлина;
електрическата честота и
микровълновата честота, в чийто радиочестотен диапазон влизат не само микровълновите печки, но и мобилните телефони, рутерите и преносимите телефони с базови станции.

“Мръсното електричество” обозначава електрическия компонент на електромагнитния спектър, но един по-точен термин в случая е наименованието “електромагнитни смущения” (ЕМС).
Терминът “мръсно електричество” е по-скоро описателно наименование използвано за неекспертни нужди. Но какво точно са електромагнитните смущения и как точно се генерират те?
Д-р Милъм обяснява по този повод, че през 1892 г. Едисон поставя началото на електрическата мрежа посредством първата генераторна станция наречена “Пърл Стрийт”. Оказва се обаче, че от самото начало, когато той започнал да произвежда електричество, мрежата всъщност започнала да създава като вторичен продукт и “мръсно електричество”. Знам това от публикациите му, в които той споменава за голeмите трудности, които е имал с първите си генератори, тъй като те са възпроизвеждали волтови дъги.
Начинът, по който електричеството е било произвеждано, е бил чрез завъртането на магнити с прикрепени към тях четчици, за да може да се задвижват контактните точки. Всички (бел. прев. – с изключение на най-съвременните) електродвигатели имат четчици. Генераторите също използват четчици. Четчиците са изработени от графит. Волтовите дъги и прехвръкващите искри създават мръсното електричество, което реално представлява един вид високочестотни електрически вариации. Тези вариации имат заострена дъговидна форма и ту се появяват, ту изчезват, но след като изчезнат, те много бързо се появяват отново.
“От самото създаване на електрическата мрежа човечеството е било изложено на влиянието на мръсното електричество, обаче днешните стойности, на които сме изложени, не са 60-цикъла в секунда, а достигат вече килохерцови честоти (бел. прев. – 1 kHz = 1,000 Hz {Херц = цикъл в секунда}) и дори по-високи стойности от няколко хиляди цикъла в секунда.”

§ 
Микровълновите електромагнитни смущения (ЕМС) притежават по-дълъг и широк обхват.
Микровълновите радиочестоти не функционират само при микровълновите печки, но и при преносимите телефони с базови станции, мобилните телефони и при мобилните кули. Всички предаватели, всички AM и FM станции и най-вече мобилните кули произвеждат тези микровълнови честоти. Вашият мобилен телефон работи, защото там някъде навън има предавател, който препраща информация до телефона ви. Всички тези предаватели работят на директен ток (DC – direct current). Всяка клетъчна кула в света има огромен инвертор в нея, за да направи така, че директния ток да управлява предавателя и да зарежда резервните батерии. Тези устройства създават огромни количества мръсно електричество.
Много училища имат безжични клетъчни кули на своята територия и облъчват децата ни с електромагнитни смущения. Отделно от това, мръсното електричество се излъчва от подземните кабели и електропроводите.
Оказва се, че електропреносната мрежа се превръща в предавател за цялото това мръсно електричество, а освен това се простира и на мили под земята заради проводимостта на подземните реки.
Едно бразилско проучване разгледа смъртните ракови случаи във връзка с дистанцията на местоживеене от основите на безжичните клетъчни кули. Според това проучване, тези кули оказват влияние до 500 метра, което е еквивалентът на 1’500 фута. Мога да потвърдя обаче, че всъщност безжичните клетъчни кули реално не могат да оказват влияние на такова дълго разстояние. При едно такова разстояние ракът се причинява не от мобилните кули, а от мръсното електричество в мрежата, в проводниците у дома и под земята и от електрическите кабели водещи до контактите ви – ето как се разболява човек от рак.

§ 
Мръсното електричество влияе на живите организми 
В продължение на 50-те години, през които работя в тази област, ми стана ясно, че електромагнитните смущения (ЕМС) и мръсното електричество влияят изключително много върху състоянието на живите организми.
ЕМС е основната причина за всички така наречени “болести на цивилизацията”.
Самият аз вече ставам доста емоционално заангажиран с този въпрос. Знаех за мръсното електричество и за ЕМС в продължение на почти 2 десетилетия, но никога не съм оценявал напълно тяхното въздействие, докато не прочетох книгата на д-р Милъм. Веднага след това закономерностите ми станаха ясни.
През последната година изучавах задълбочено естеството на митохондриалната функция, така както е описана в научната литература, и изглежда, че точно електромагнитните смущения (ЕМС) оказват влияние върху човешкото здраве.
С други думи, ЕМС има тенденцията да увеличава уврежданията на митохондриите чрез появата и разпространението на свободни радикали и така “допринася” за митохондриалните дисфункции. Без съмнение, другите променливи фактори от околната среда също участват в болестотворните процеси и това например включва консервираната храна, небалансираното хранене, замърсяването с пестициди и т.н.
Въпреки тези фактори обаче, би било безумно да се пренебрегва въздействието на ЕМС върху човешкото здраве.

§ 
Всички соларни панели генерират мръсно електричество 
Между другото, болшинството от хората, които използват соларни панели (фотоволтаични панели), съвсем не знаят, че те са източник на мръсно електричество. В продължение на последните 5 години, аз продължавам да употребявам 15 kW (15 киловатови) соларни панели в дома си. Тези фотоволтаични панели произвеждат постоянен ток (DC), който по същество е неизползваем в повечето домакинства. За да използваме директния ток произведен от слънчевите панели, ние трябва да имаме инвертор, който да преобразува директния ток в променлив ток (AC = alternating current). Проблемът е, че инверторът, използван за генериране на променлив ток (AC), е огромен източник на мръсно електричество. Аз лично успях да смекча инверторното влияние и така значително намалих количеството на излъчваното ЕМС, когато инверторите работят през деня.
Големите търговски масиви за производство на ток от соларни панели имат същия проблем. Те използват инвертори – понякога хиляди такива – и ако соларните панели са много на брой, то те всички генерират мръсно електричество и ЕМС.
Ако във вашата електропреносна система, има значително участие на вятърни турбини или на соларни панели, то това автоматично гарантира възпроизводството на мръсно електричество.
Когато за първи път чух за бизнеса с енергия от възобновяеми източници, аз започнах да чета информацията в Интернет и проучих уебстраниците на търговците на фотоволтаични инвертори. Там открих една информация, която заявяваше, че всички фотоволтаични инвертори създават радиосмущения чрез “амплитудната си модулация” (AM). – Какво ни говори това? – Говори ни, че има производство на мръсно електричество!
ЕМС въздейства върху организмите ни, когато се намира в определена електрическа верига или пък попада под самата земна почва. Например, ако имате соларен панел в дома си, не всички електрически вериги във вашата къща ще бъдат свързани с него. Единствените ел. вериги засегнати от ЕМС ще бъдат тези, които са директно свързани с инвертора на соларния панел. Имайте предвид, че ЕМС прониква в земната повърхност и може да засегне съседите ви.

§ 
Хроничното излагане на електромагнитни смушения (ЕМС) повишава риска от рак 
Колко далеч трябва да сме от жиците произвеждащи мръсно електричество, за да избегнем биологичните смущения на организма ни? Според д-р Милъм това препоръчително санитарно разстояние може да бъде доста голямо. В много случаи, цели области от земната повърхност могат да бъдат източник на ЕМС и по този начин да повишават нивото на електричество в тялото ви.
Преди около 3 години, Мартин Х. Греъм и Дейв Стецър , които са пионерите в проучванията относно излагането на ЕМС и са също така и мои учители в тази сфера, ми изпратиха един обикновен електрически мултиметър (мултицет), който измерва различните функции на електрическия ток във волтове, ампери и омове. Те ми показаха как да използвам този уред за измерване на протичащия през тялото ми ток. Това направо си беше едно поразително изживяване …


ВНИМАНИЕ! Следващият откъс, в червено, е експеримент, описан в оригиналната статия. Ние НЕ препоръчваме да го повтаряте без помощта и надзора на специално обучен за целта персонал. Пишем го, защото е част от оригиналния текст.
През единия от кабелите на мултиметъра поставих на гърдите си електрокардиограма (ЕКГ), а другият му кабел вкарах в един електрически контакт, за да получа достъп до заземяващата жица в този контакт и по този начин измерих електрическия поток протичащ през тялото ми. Този обикновен електрически мултиметър има всичко, от което се нуждаете, за да направите тези измервания. Всичко, което трябва да направите, е да вземете жица с диаметър 2.0525 мм и да я свържете с трипътен щепсел, като свържете жицата само с металната част на нулата, която отива към заземяващия кабел, а не към фазата. Всичко това се прави с черния електрод (бел.прев. – черната жица) от мултиметъра. Червеният електрод (бел. прев – червената жица) пък трябва да се свърже с вашия ЕКГ пластир, който е поставен или на гърдите или на устата ви.

Смятам, че просто ходейки по тротоара, е възможно да приемаме много мощни и вероятно канцерогенни токови полета в тялото си. “Де факто”, ние абсорбираме миливолтове и микроампери.
Националният институт по екологични здравни науки (NIEHS) е изучавал тези феномени още преди години. Учените от този институт са достигнали до извода, че когато сме хронично изложени на едно електрическо силово поле от 18 µA (микроампрера – 1 µA е една милионна част от 1 Ампер), то това количество електрически ток е достатъчно, за да се генерира достатъчно електрическо напрежение (волтаж) в организма ни, което от своя страна да доведе до ракови заболявания.
Трябва да направите така, че през тялото ви не трябва да протича ток с нива над 18 µA. Колкото по-високо е количеството на преминаващия през телата ни ток, толкова по-лошо е положението. На много места засичам стойности от по 200-300 µA, като единствено, което в случая правя е да стоя изправен на пода …
Едно от любимите ми места е местният фермерски пазар. Миналата година открих с ужас, че просто ходейки или стоейки на това място, аз приемах в организма си около 200 µA ток!
Един друг показателен пример е, когато веднъж използвах моя лаптоп и измерих тока протичащ в тялото ми в следствие на работата ми с него. Тогава разбрах, че единствено и само докосвайки се до кутията на лаптопа, тялото ми ставаше проводник на 80 µA ток. В крайна сметка се отървах от мръсното електричество като го изведох чрез USB кабел, който е свързан със заземяваща жица. Така си реших проблема.

§ 
Пазете се от луминесцентни и светодиодни (LED) светлини 
Д-р Милъм също така ни разкрива, че почти всички електрически крушки, които не са от стария тип с нажежаема жичка, внасят високи количества електрически ток в телата ни директно чрез излагането на тяхната светлина в сградите.
Към това число спадат:
флуоресцентните лампи;
компактни флуоресцентни лампи (CFL) и
светодиодните крушки (LED).
Световно известният експерт по фотобиология д-р Александър Вунш разяснява много от здравните рискове, свързани с LED осветлението, но генерирането на мръсно електричество е още една допълнителна причина да избягваме тези видове крушки в дома и офиса.

**********
Както сам д-р Милъм казва:
“Това обяснява много. Започнах да практикувам разследвания в областта на трудовата медицина преди 30 години.
Бях озадачен, защо най-високите проценти на заболеваемост от рак се срещат при учителите, професорите и офис служителите. Защо развитието на меланомата е по-често срещащо се при хората, които работят в затворени пространства между 4 стени, в сравнение с хората, които работят в открити пространства? Защо има повечето ракови образувания при учителите и при професорите отколкото при спасителите на плажа и при фермерите? Защо меланомите излизат на тези части от тялото, които никога не биват излагани на слънцето?
Тези ракови образувания се дължат на неестествените и изкуствените електромагнитни полета, които аз лично замервах в училищата и в колежите. Човек просто няма къде да се скрие.”
**********
През 50-те години на миналия век, фотобиологът Джон От провел изследвания сред деца в едно училище във Флорида. Тези деца страдали от синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.
Джон От смятал, че този вид поведенчески проблеми се дължат на флуоресцентното осветление и успява да подобри състоянието на децата, като поставя специални предпазни метални мрежички, които блокират електромагнитните полета.
Това и други открития са обсъдени в книгата му “Здраве и светлина: Ефектите на естествената и изкуствена светлина върху човека и другите живи същества“.

§
Рак на гърдата при мъжете – един сигурен знак за облъчване с ЕМС
Интересното е, че изследванията на д-р Милъм навеждат на мисълта, че видът на раковото заболяване е специфичен за електромагнитната честота, което на свой ред означава, че някои точно определени електромагнитни честоти причиняват точно определени ракови заболявания. Той също така отбелязва, че ракът на гърдата при мъжете е индикатор за излагане на електромагнитни смущения (ЕМС), точно както мезотелиомът е индикатор за излагане на азбест. За съжаление, малцина са готови да възприемат този проблем по сериозен начин.
Д-р Милъм също така участва и при разследването в едно училище в Палм Спрингс. Местните учители са били убедени, че определен скрит проблем в околната среда е причината за епидемията от рак сред персонала на училището. Общо 18 учители в училището били заболели от рак преди разследването да започне. Другите училища имали най-много по два или три случая на заболяване от рак. Директорът на училището наел един експерт от местния раков институт, който заявил на учителите, че техните ракови заболявания се дължат на излагането на слънце.
Д-р Милъм първоначално прекарва няколко безрезултатни месеца само в това, да установи нормална кореспонденция с училищните власти, защото директорът му казвал, че училищните власти са доволни от отговорите, които са им били дадени от местния експерт по раковите заболявания. Най-накрая, по искане на самите учители, д-р Милъм е бил допуснат в училището за 2 нощи, за да разследва случая, но скоро след това той бива обвинен от държавните училищни инспектори, че е влязъл незаконно в училището. Тези хора просто не са искали той да се намеси в случая, a държавната учителска асоциация също на свой ред му създавала пречки.

§
Историческите данни разкриват въздействието на електрификацията върху общественото здраве 
Ясно е, че има силна съпротива срещу появата на бял свят на този род информация. Това, което ме заинтригува, е, че когато д-р Милъм направил своя първоначален анализ и исторически преглед назад във времето, той установил наличието на една силна връзка между електрификацията на населените места и повишената ракова смъртност, включително по отношение на рак на гърдата при жените и детската левкемия, като той проследил тези данни чак до 1900 г.!
До началото на 20-ти век, повечето големи градове в света били вече електрифицирани, докато в селските райони електрификацията започва да се случва чак по средата на 50-те години. Следователно, в продължение на половин век в САЩ е имало 2 големи отделни обществени популации, при които националната статистика конкретно е отчитала смъртните случаи, ражданията и продължителността на живота. Едната група от населението е била изложена на влиянието на електроенергията, а другата група – не. Когато сравняваме тези 2 групи население, откриваме някои наистина удивителни различия в статистиката по отношение продължителността на живота.
В началото на 20-ти век, ако сте живели в Ню Йорк или в някой от другите градове в страната, средната продължителност на живота ви е щяла да бъде ниска и средно да живеете едва до първите няколко години след като сте навършили 50. Ако сте живели в обществото на амишите и не сте използвали електричество или пък ако сте живели в селските райони на щатовете Мисисипи или Ню Йорк, то тогава средната продължителност на живота ви би била в зоната на 70 г.
Ако анализираме 30-те години на миналия век, ще открием че смъртността от раковите заболявания в градовете е с 50 до 80% по-висока от смъртността при раковите заболявания в селските райони. Този факт е достачен, за да ни изуми. Нека се вземе предвид, че тези стойности са устойчиви назад във времето и не търпят изменения.
Днес рисковете са по-големи от всякога заради изкуствените електрически токове, които текат под земята. Електрическата мрежа в САЩ се нарича заземена Уай мрежа (grounded Wye grid) и e предназначена да ни предпазва от светкавици. Неутралните централни клеми на трансформаторите от тази мрежа са свързани със земята чрез жица.
В САЩ около 80% от тока, доставен до уредите под напрежение, като например двигатели и лампи, се връща обратно в Земята чрез електрическите подстанции.
Млекопроизводителите в САЩ бяха сред първите групи от хора, които биха тревога, че нещо не е наред. През 70-те години те забелязаха, че кравите умират, че не произвеждат мляко и че се възпроизвеждат трудно.
Стецър, Греъм и някои други учени извършиха едно проучване, при което установиха частите от спектъра на електромагнитното поле, които влияят върху производството на краве мляко. Интересното е, че техните открития разкриват, че млекодобивът при кравите се влияе от определени “електрически хармоници” [1], които са кратни на честотата от 60 Hz. Тези електромагнитни честоти, които са кратни на 60 херца, оказват вредно въздействие върху кравите и млекодобива. Доста вероятно е, че същата теорема важи и за здравето на човешките същества.




Гласувай:
6



1. apostapostoloff - 5 G ще убие преди всичко
06.07.2019 15:08
на баба ти хурката!
цитирай
2. rozzata - apostapostoloff
06.07.2019 19:28
На баба ти, на стринка ти, това е положението.....
цитирай
3. truthful - Не трябва да се говори за мръсно е...
07.07.2019 12:53
Не трябва да се говори за мръсно електричество, а за електромагнитна радиация. Колкото повече са източниците на тази радиация толкова по-лоши неща ще се слyчват в човешкия живот. Необходимо е да се припомни, че в държавата с yж най -голяма демокрация САЩ има паметник Georgiа Guidestones от 1983 година на които е написано: Човечеството не трябва да е повече от 500 000 000 на осем езика. Последното 10-то послание казва: Не бъдете раково образyвание на Земята, оставете място и за нея.
5G вече се изгражда в България от А1. Това не е нищо повече от ПО-ВИСОКА ЧЕСТОТА. До сега използваните честоти от 1,8 Гига херца са жестоко облъчване, а какво остава за още по-големи честоти. За да се yвеличат още съществyващите честоти се премина и на цифрова ТВ, поиска се всички самолети да се следят с нови и мощни радари и т.н.
Няма сфера на човешкия живот, в която да не са внедрени вредни и опасни за човека вещества. Време е да се осъзнаем и да проyмеем тази истина.
цитирай
4. rozzata - truthful
07.07.2019 14:17
Така е, благодаря за коментара...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rozzata
Категория: Други
Прочетен: 495879
Постинги: 249
Коментари: 319
Гласове: 2907
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031